Rembrandt vertellingHero image

Rembrandt vertelling

ONTDEK DE MENS ACHTER DE KUNSTENAAR

Als 12-jarig jongetje doet Rembrandt al niets liever dan tekenen. Als 20-jarige schildert hij zoals nog niemand eerder had gedaan: krassend in de verf. Hij trekt naar het bruisende Amsterdam en kijkt zijn ogen uit. Hij zoekt, ziet kansen en maakt een vliegende start als portretschilder van de jetset. Maar valt net zo diep… 

Een acteur in de huid van Rembrandt. Versterkt door het gebruik van beeldprojecties, waardoor jouw klas zijn ontwikkeling als kunstenaar stap voor stap kunnen volgen. Beleef wat Rembrandt beleefde en ervaar wat hem tot de kunstenaar maakte die nog steeds zoveel mensen inspireert. Boek nu de theatrale vertelling over het leven en het werk van Nederlands grootste kunstenaar.

WAAROM DE REMBRANDT VERTELLING?

Het verhaal wordt verteld door een acteur, komt het dichterbij dan bijv. in een lezing mogelijk is; er worden theatrale effecten gebruikt, er is humor, de deelnemers worden door de acteur direct aangesproken zodat ze erbij betrokken worden en zich even een-op-een met Rembrandt voelen. Rembrandt wordt een echte persoon, waar je een uur lang mee optrekt; je voelt mee met zijn successen en zijn verdriet. Aan het eind heb je hem echt beter leren kennen; de vertelling eindigt met een langzame afwisseling van zelfportretten waarin je hem ouder ziet worden – je ziet letterlijk een mens met wie je mee kunt voelen. Waardoor ook het begrip voor zijn kunst veel sterker wordt. 

DUUR: 1 UUR

Het programma kan worden ingehuurd door externen, op locatie buiten het museum. Kosten worden van tevoren afgestemd met de aanvrager, en na afloop gefactureerd. 

KOSTEN: zijn als volgt opgebouwd

Acteur: 250,- (binnen Amsterdam, binnen een cirkel van 60 km, basis Rijksmuseum) 

Reistijd: 50,- per uur (berekening gaat per half uur) 

Reiskosten: Treinticket of kilometervergoeding van 0,19 per kilometer  

BIJ INHUUR  

1. 350,-

2. reistijd

3. reiskosten

INHUUR COMMERCIELE PARTIJEN

1. 550,-

2. reistijd

3. reiskosten

Tarieven zijn excl. BTW. De acteur factureert de gemaakte kosten aan het Rijksmuseum. Rijksmuseum factureert de aanvrager/klant. Dit is een Rijksmuseum-product; de acteur/acteurs mag/mogen de voorstelling uitsluitend uitvoeren in opdracht van het Rijksmuseum.

Ontvang het laatste nieuws in de mail