Land ArtHero image

Land Art

Over Land Art

In de polder van Flevoland zijn vanaf 1977 monumentale landschapskunstwerken gerealiseerd van internationale kunstenaars. De negen kunstwerken zijn in één dag te bezoeken – met eigen vervoer of tijdens Land Art Tours.

Land Art in Flevoland

Tijdens de aanleg van de Flevopolder besloten de ingenieurs en planologen de gelegenheid te baat te nemen en een aantal grote kunstwerken te realiseren. Ze richtten zich daarbij op een kunstvorm die tot hun verbeelding sprak: Land Art. In de Verenigde Staten was deze stroming in de jaren zeventig populair en waaide via tentoonstellingen als Sonsbeek Buiten de Perken (1971) in Arnhem over naar Nederland.

Het resultaat is een collectie van inmiddels al negen landschapskunstwerken. Nergens ter wereld vind je in zo’n relatief klein gebied zoveel mooie voorbeelden van Land Art, gemaakt door wereldberoemde kunstenaars als Robert Morris, Richard Serra, Daniel Libeskind en Antony Gormley.

Land Art Tours

Stichting Land Art Flevoland brengt de bijzondere Land Art werken onder de aandacht van een breed publiek door onder meer tours langs de kunstwerken te organiseren.

  • Momenteel zijn er geen tours.

Wil je liever op eigen gelegenheid de landschapskunst bezoeken? Kijk op onze pagina met route-informatie en maak je eigen tour met behulp van Google Maps. Blijf op de hoogte via Facebook, Instagram, Twitter of schrijf je via www.landartflevoland.nl in voor de nieuwsbrief.

Ontvang het laatste nieuws in de mail