Winnaars Open MonumentendagHero image

Winnaars Open Monumentendag

Vanaf 11 september is er gebrainstormd, gebouwd en gegamed om Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders nog toegankelijker te maken. Uit een selectie van 21 deelnemers heeft de jury, bestaande uit architect in opleiding Maro Lange en Thomas Bosch, start-up ondernemer van Cubefields, een duidelijke keuze gemaakt. Kunstlinie is trots op alle deelnemers die zich als creatieve ontwerpers hebben verdiept in het zoeken naar oplossingen voor hen voor wie toegang tot de gemaakte omgeving niet altijd vanzelfsprekend is.

Op de eerste plaats is geëindigd:

Tcp_tycoon

Tcp_tycoon ontvangt een prijzengeld van € 500 en mag zijn ontwerp presenteren aan de wethouder Froukje de Jonge, Almere. De jury roemt het ontwerp vanwege de duidelijke visie op toegankelijkheid en de manier waarop de hellingbaan realistisch en esthetisch is ingepast in het bestaande ontwerp. Tcp_tycoon is origineel in de visie van een ‘voelbaar uitzicht’. Hij toont respect aan het oorspronkelijke ontwerp en voegt er een grote dosis verbeeldingskracht aan toe. Ook de detaillering van het interieur kon de jury bekoren.

De tweede prijs, een geldbedrag van € 250 gaat naar:

Ultimatedavid42

Uit het juryrapport blijkt een grote waardering voor toegankelijkheid die al begint bij de parkeerplaats in combinatie met de inpassing van een voedselbos. De manier waarop de dijk wordt verbonden met het gebouw getuigt van visie. Het interieur heeft veel gewonnen aan ruimtelijkheid en is daardoor getransformeerd tot een open, toegankelijke ruimte.

De derde prijs, een geldbedrag van € 100 gaat naar:

Gijs149

De ontwerper heeft het begrip ‘toegankelijkheid’ in de ruimste zin van het woord opgevat en bedient hiermee meerdere doelgroepen, van rolstoelgebruikers, slechtzienden, maar ook voor kinderen en voor mensen van de LGBTQ gemeenschap. Het idee van een bushokje en hellingbaan zijn goede vondsten en zouden nog beter in het totale ontwerp geïntegreerd kunnen worden.

Een eervolle vermelding en twee vrijkaartjes Kunstlinie gaat naar:

Llegrand

Het ontwerp valt op door de fraaie aanpassingen aan de bestaande bouw en de toevoeging van een bijzondere toren. Het dakterras is een vondst maar vraagt om extra routing voor rolstoelers.

Ontvang het laatste nieuws in de mail