StreetcredHero image

Streetcred

Dat kunst écht voor iedereen is, bewijst de expositie Shapeshifters, die vanaf 5 februari 2022 te zien is in de kunsthal van Kunstlinie. De expositie viert de rauwe schoonheid en veelzijdigheid van urban & street art en maakt deel uit van het overkoepelende project StreetCred. Naast de tentoonstelling is er een uitgebreid publieksprogramma met o.a. interactieve onderdelen zoals een skate event, pop-up bars, Street Art Labs met workshops en film vertoningen.

Shapeshifters: De Street & Urban Art tentoonstelling van het jaar!
De tentoonstelling Shapeshifters heeft tot doel de ruige rijkdom van street- en urban art in al haar vormen en stijlen te laten zien. Het is een samenwerking met galerie Vroom & Varossieau, gespecialiseerd in Street Art en Urban Contemporary Art van internationaal gevierde kunstenaars en opkomend talent. De ervaring, kennis en het netwerk aan kunstenaars, musea en verzamelaars wereldwijd maken het mogelijk om zeer bijzondere werken en een grote verscheidenheid aan bekende kunstenaars in deze tentoonstelling te laten zien.

Wie deze tentoonstelling bezoekt met de verwachting een sluitend overzicht van street art te zien, moeten we meteen teleurstellen. Sterker nog: we vieren juist dat er geen grenzen zijn aan deze stroming. Niet aan de stijlen, niet aan de verschijningsvormen en niet aan de mensen die het maken noch aan hun publiek. Shapeshifters leidt je langs iconische murals, sculpturen, fashion, fotografie en hedendaagse installaties waar stijlen als cartoon, abstract, 3D en hyperrealisme de revue passeren.

In Shapeshifters tref je van 5 februari t/m 31 juli 2022 het werk van grote namen zoals ELLE, Futura, SHOE, Blek le Rat, Lady Pink en Banksy.  Maar ook nieuwer talent zoals JDL en Insane 51. De gerenommeerde én opkomende (inter)nationale kunstenaars die hun werk tonen hebben één ding gemeen; grensverleggend zijn is de norm. Laat je verrassen, prikkelen en uitdagen door deze vrolijke mengelmoes aan shapeshifters, die allen hun eigen grenzen en die van de kunsten opzoeken.

StreetCred
Omdat de verscheidenheid aan subculturen binnen urban culture groot is, onderzoekt StreetCred zoveel mogelijk van haar vormen. Urban culture is een nog levendig fenomeen, dus interactieve onderdelen vormen een kernonderdeel van de tentoonstelling. Bij de Pop-up bars kun je je bijvoorbeeld laten tatoeëren bij een tattoo artist, knippen bij een barbier of black hair kapper en je sneakers laten pimpen. Ook de workshops in de Street Art Labs  zijn interactief, die variëren van hip hop en breakdance- tot graffiti- en spoken word-workshops.

Woord!
Voor het onderwijs organiseren we de workshop Woord!; een interactief programma waarbij leerlingen aan de slag gaan met spoken word. Lees meer en reserveer de workshop hier.

Streetcred in Kunstlinie
De tentoonstelling Shapeshifters is vanaf zaterdag 5 februari 2022 te zien in de kunsthal van Kunstlinie. Op woensdag 20 oktober 2021 werd het project StreetCred afgetrapt met het skate event in de Grote Zaal van Kunstlinie in samenwerking met Skate Days.

1. Lady Pink – 2. Rudyindahouse – 3. Graphic Surgery – 4. MCity

StreetCred wordt mede mogelijk gemaakt door MTN Colors

Ontvang het laatste nieuws in de mail