StreetcredHero image

Streetcred

Met StreetCred viert Kunstlinie negen maanden lang de rauwe schoonheid van Urban Culture en Street Art. Het project bestaat uit een uitgebreid interactief publieksprogramma waaronder een skate event, diverse pop-up bars, een StreetArtLab met workshops, StreetCred Movie Nights en de Urban City Games. 

Het stralende middelpunt van StreetCred is de tentoonstelling Shapeshifters die van 5 februari tot en met 31 juli 2022 te zien is in de kunsthal van Kunstlinie. De expositie is een coproductie tussen Kunstlinie en urban contemporary art-galerie Vroom & Varossieau. In deze showstopping tentoonstelling is (inter)nationaal werk te zien van bekende kunstenaars als Futura, ELLE, Lady Pink, Blade, SHOE, Banksy en Blek le Rat, maar ook nieuw talent zoals JDL en Insane 51.

Openingstijden Shapeshifters: Woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00

Koop tickets Hier

Een bomvol programma, voor ieder wat wils

Omdat de verscheidenheid aan subculturen binnen urban culture groot is, onderzoekt StreetCred zo veel mogelijk vormen. Urban culture is een levendig fenomeen, dus interactieve onderdelen vormen een kernonderdeel van het project. Zo zijn we op woensdag 20 oktober 2021 afgetrapt met een skate event in de Grote Zaal van Kunstlinie in samenwerking met Skate Days.

StreetCred brengt ook het StreetArtLab waar je op woensdagmiddagen mee kunt doen met één van de workshops op het gebied van (maga)Zines maken, Spoken word, Graffiti en Dance. Koop hier je tickets voor de workshops.

Ook kun je in de kunsthal tijdens de Shapeshifters tentoonstelling bij een van de Pop-up bars terecht bij een vinyl shop, een barbier of een black hair kapper. En je kunt zelfs je sneakers laten customizen. Vanaf 16 februari staat er iedere vijf weken een andere pop up bar!

In het kader van de Nationale Museumweek organiseren we ook allerlei StreetCred-activiteiten. Zo draait op 6 april de documentaire Martha: a picture storywordt er een masterclass Street Art verzorgd door Young Collectors Circle en is er tevens de workshop Expect the Unexpected door Street Art Frankey himself.

Kunstlinie betrekt bij het programma van StreetCred zoveel mogelijk ‘locals’, bijvoorbeeld middels yarn bombing. In het Nederlands noemen we dit ook wel ‘wildbreien’. Hierbij worden brei- en haak stukjes gemaakt waarmee allerhande objecten in de openbare ruimte zoals bomen, straatlantaarns, standbeelden en trapleuningen van vrolijke brei- en haakwerkjes worden voorzien. Dit project is in samenwerking met De Schoor opgezet.

StreetCred betekent ook Urban Sports: Het staat voor vrijheid, grenzen verleggen en je een eigen stijl creëren. Sporten als BMX, Tricking, Calisthenics en Freerunning, maar ook de Hiphop cultuur passen daar allemaal bij. Binnen het programma worden in daarom juni de Urban City Games georganiseerd.

Woord!

Voor het onderwijs organiseren we de workshop Woord! Een interactief programma waarbij leerlingen aan de slag gaan met spoken word. Voor meer informatie en reserveringen klik hier

StreetCred wordt mede mogelijk gemaakt door MTN Colors

Ontvang het laatste nieuws in de mail