Workshop Urban Sketchen

za 10 september 2022 12.00 - 14.00 uur, De Buitenkans, Stripheldenbuurt Almere Gratis
Workshop Urban SketchenHero image

Heb jij altijd al willen leren Urban Sketchen? Tijdens de Open Monumentendag wordt er door de Almeerse Urban Sketchers groep in De Buitenkans een workshop Urban Sketchen gegeven! Leer de basisprinscipes, fijne kneepjes van het vak uit de eerste hand van deze sketchers en maak je eigen sketch. De Workshop vindt van 12.00 uur plaats en is om ca. 14:00 uur afgelopen. Meld je snel aan want vol = vol! RESERVEER HIER JOUW SPOT

Rondleidingen De Buitenkant tijdens Open Monumenten Dag

Tijdens de Open Monumentendag mag jij je verheugen op een kennismaking en rondleiding door een van de eerste en duurzaamste wijken van Almere: De Buitenkans. Verscholen in het groen zijn 55 onder architectuur gebouwde woningen neergezet die zich onderscheiden van rijtjeswoningen, modernistische zelfbouwprojecten en experimentele huizen. Het groen rondom de huizen wordt door de bewoners gemeenschappelijk onderhouden en in plaats van ‘kijkgroen’ is er veel eetbaar groen geplant. Een absolute must om te bezoeken!

De bewoners zelf zullen je rondleiden door het gebied, waardoor de beleving van het wonen uit eerste hand wordt doorgegeven. Want hoe bevalt het wonen in De Buitenkans en hoe gaan ze om met het autoluwe beleid? Ook wordt door sommige bewoners hun huis opengesteld zodat jij binnen een kijkje kunt nemen in één van deze unieke en duurzame huizen.

 

Tijden & tickets reserveren

Tickets voor de rondleidingen én de workshop zijn geheel gratis te reserveren. Je kunt ook op eigen gelegenheid er naartoe maar we raden aan vooraf te reageren in verband met het aantal beschikbare plekken. Let op! Vol = vol.

Reserveer direct jouw plek:
Rondleiding 11:15 uur
Workshop Urban Sketchen 12:00 uur
Rondleiding 14:00 uur
Rondleiding 16:00 uur

Locatie: Ecologische wijk De Buitenkans in de Stripheldenbuurt, Almere Buiten
Verzamelpunt: parkeerplaats Burg Dickerdacklaan

Aan het einde van de middag (ca. 17:00 uur) zijn alle bewoners en bezoekers welkom in de bijzondere collectieve ruimte, waarbij de architecten Frans van der Werf, Oebele Hoekstra en Daan Bruggink je alles vertellen over deze stijl van bouwen.

 

Over de Buitenkans

De wens van een aantal gelijkgestemde bewoners van Almere om met elkaar een wijk te bouwen werd hier voor het eerst uitgevoerd, het zogenaamde collectief particuliere opdrachtgeverschap (CPO). De eerste gesprekken vonden plaats in 1998 en resulteerde in milieuvriendelijke en co2 neutrale woningen, die opvallen door hun vrije vormgeving, geïnspireerd op de natuur. (Volgens het gedachtegoed van de Oostenrijkse filosoof en architect Rudolf Steiner).

Ontvang het laatste nieuws in de mail