Art Rocks

Art Rocks, hoe klinkt een kunstwerk?

 

Hoe klinkt een Van Gogh? Een Mondriaan? Art Rocks: Hoe Klinkt Een Kunstwerk? daagt muzikanten uit een nummer te maken dat geïnspireerd is op een kunstwerk of historisch object. De muzikanten maken met hun nummer kans op een geldprijs en optredens in Paradiso, in Nederlandse topmusea en tijdens bijzondere masterclasses. Meer dan 300 muzikanten lieten zich muzikaal inspireren door kunst en doen mee met Art Rocks.

Over Art Rocks

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk uit Nederlandse topmusea. In 2012 startte Museum Boijmans Van Beuningen de eerste editie van Art Rocks waarna de competitie verder groeide naar zeven deelnemende musea in 2018. Met steun van de BankGiro Loterij en het VSBfonds kan deze vijfde editie van Art Rocks worden georganiseerd.

Bekijk de halve finale van Art Rocks in Kunstlinie via de link hieronder. Op zaterdag 8 mei is de finale te zien op NPO3 om 23.30 uur. In de finale is zangeres Yara te zien met haar nummer Fix Me, gebaseerd op het sculptuur Acephalic van Elisabet Stienstra. We feliciteren Yara met haar plek in de finale!