Docenten

Educatie & Participatie

 

Onze docenten zijn opgeleid om leerlingen op een persoonlijke manier kennis te laten maken met kunst, theater of architectuur. We vragen leerlingen altijd om vanuit hun eigen perspectief mee te praten. In gesprek met de docent komen ze er vervolgens achter wat ten grondslag ligt aan het kunstwerk, zodat zij uit eigen perspectief en de vergaarde kennis wellicht een geheel andere zienswijze creëren.

Zo’n eerste blik is allesbepalend, omdat het een emotie oproept -zoals verwondering- en visueel aangrijpt. Hier willen we langer bij stilstaan door de blik van leerlingen op een creatieve manier te verruimen: wat zien ze en wat voelen zij daarbij? Wat kunnen we nog meer ontdekken? In Kunstlinie maken we samen nieuwe verhalen die alles vertellen over het individu en de wereld om hen heen. Ze leren dat we allemaal anders kijken en denken.

MEER WETEN?

Op vertoon van je docenten-pas ben je altijd welkom om Kunstlinie gratis te bezoeken en geïnspireerd te raken (m.u.v. de voorstellingen). Wil je graag een programma op maat of net iets anders dan wij aanbieden? Neem dan contact met ons op.

 

MA t/m VRIJ van 9:0017:00

educatie@kunstlinie.nl

Claartje Auf dem Brinke-Bleker
Educator