Workshop
Hoe ziet een hoopvolle toekomst eruit? In deze workshop gaan leerlingen op ontdekkingstocht en geven ze zelf vorm aan hun ideeën over balans, duurzaamheid en harmonie. Geïnspireerd door een rondleiding door de tentoonstelling RE:FWD: maken ze een eigen mobiel: een kunstwerk dat draait om evenwicht en vooruitdenken.
Tijdens het creatieve proces werken leerlingen met duurzame en verrassende materialen en reflecteren ze op wat belangrijk is om mee te nemen naar de toekomst. Hun werken worden onderdeel van een groter community art project, waarin de mobielen van alle leerlingen samen een indrukwekkende installatie vormen – een symbool van gezamenlijke hoop.
Leerdoelen
- Reflecteren en vooruitkijken: Leerlingen worden uitgedaagd na te denken over hun eigen rol in een veranderende wereld en de toekomst die zij voor zich zien.
- Samenwerken en verbinding zoeken: De mobielen komen samen in een gezamenlijke installatie, wat het belang van samenwerking en collectieve verantwoordelijkheid benadrukt.
- Creatief werken en experimenteren: Leerlingen leren omgaan met nieuwe materialen en technieken en ontdekken verschillende perspectieven op balans en duurzaamheid.
Doelgroep: PO (vanaf groep 5)
Tijdsduur: 60-90 minuten
Programma: interactieve rondleiding en workshop
Start- en einddatum: 7 februari t/m 1 juli (beschikbaar op de woensdagen in deze periode)
Tarief: Euro 150,-
Max 30 leerlingen, 30+ in overleg
Je kunt het collagebudget inzetten voor deze workshop!
Deze workshop biedt leerlingen niet alleen een inspirerende creatieve ervaring, maar helpt hen ook om bewuster na te denken over de wereld om hen heen en hun eigen toekomst.
Boek deze workshop voor jouw klas en bouw samen met je leerlingen aan een hoopvolle toekomst!