Gouden Haas

Een oefening in afscheid nemen

Hallo jij, mens, hoe is jouw band met de trompetterzeenaald? De kleine wrattenbijter? Of het bleekgeelblaasjeskruid? Zomaar wat namen van de rode lijst. Dieren en planten die op het punt staan voorgoed te verdwijnen. Moeten we daar niet iets mee? Mis jij ze als ze er niet meer zijn?

Wat als we van hen op eenzelfde manier afscheid nemen als van onze eigen dierbaren? Kan je verdriet voelen om dieren die je niet hebt gekend, maar wiens verdwijnen wel invloed heeft op ons voortbestaan? Want alles hangt met elkaar samen. Hoe doe je dat, rouwen om een plant waarvan je het bestaan niet wist? In Herinner Ons zoeken we dit uit, samen met jou.

Nu we er nog zijn.

Herinner ons is een afscheidsceremonie op het snijvlak van theater, gesprek en ritueel, waarin de impact van biodiversiteitsverlies wordt onderzocht. Een poging tot stilstaan bij wat onopgemerkt verdwijnt. Maar ook bij het wonder van het leven, de (veer)kracht van de natuur en alles wat er nog wél is. Vanuit oprechte betrokkenheid en – mede dankzij schrijver Bas van Peijpe (bekend van oa het Klokhuis) – ook met wrange humor.

Met actrice Lottie de Bruijn, mimespeler Meghan Dobbelsteijn en muzikant Tim Hammer en Gienke Deuten / Maartje Nieuwint / Marieke Nooren.

Deze voorstelling speelt niet in Kunstlinie maar bij De Groene Kathedraal.