The Hate U Give
Film & ExpoHero image

Film & Expo

Zondag 6 december is de allerlaatste dag dat onze expositie Why the Caged Birds Sing te zien is. Als afsluiting van de tentoonstelling, bieden we op deze dag een exclusief programma aan waarin je rondgeleid wordt door een museumdocent van Kunstlinie en de indrukwekkende film The Hate U Give mag bekijken. Met een kleine groep van maximaal 30 personen, wordt dit een hele unieke ervaring!

BESTEL TICKETS

 

De tentoonstelling Why the Caged Birds Sing  is een reflectie op het luid protest tegen institutioneel racisme. Er wordt aandacht besteed aan kunstenaars als Iris Kensmill, Akwasi, AiRich, Florian Frey, Rossel Chaslie & Fabrice Jongeneelen en Richard Kofi, voor wie racisme en ongelijkheid belangrijke onderwerpen in het werk zijn. Daarbij wordt er een inkijkje gegeven in hun maakproces en waarom zij ervoor kiezen, om wat hen beweegt te uiten in de vorm van kunst.

Op de laatste dag van deze tentoonstelling word je rondgeleid door de tentoonstelling en kun je genieten van de intieme vertolking van een nummer van Billie Holiday door Lucretia van der Vloot. Het nummer ‘Strange Fruit’ werd door Van der Vloot en Raymbi Sambo Maakt bewerkt tot een Engels-Nederlandse versie die je raakt in iedere vezel van je lijf.

In samenwerking met Da Bounce Urban Film Festival vertonen we na de rondleiding, de film The Hate U Give. In deze film is Starr (Amandla Stenberg) getuige van de dodelijke schietpartij waarbij haar jeugdvriend Khalil om het leven komt door een politiekogel. Alsof dit niet al impactvol genoeg is, pusht de gemeenschap haar om zich uit te spreken over wat ze heeft gezien.

  • De laatste kans om de expositie te bezoeken!
  • Intiem en exclusief

The Hate U Give Trailer

Ontvang het laatste nieuws in de mail