Mitchell Esajas
Online verdieping op het racismedebatHero image

Online verdieping op het racismedebat

Why the Caged Birds Sing is een krachtige, actuele tentoonstelling en biedt een podium aan de antiracisme-demonstranten. Daarnaast is er veel aandacht voor kunstwerken van Iris Kensmil, Akwasi, AiRich, Kunstcollectief Freymenn en Richard Kofi, die de thema’s racisme en ongelijkheid verankeren in hun werk. De bezoeker krijgt een inkijkje in hun relatie tot de thematiek en waarom zij ervoor kiezen om wat hen beweegt te uiten in hun kunst.
Vanwege de aangescherpte maatregelen omtrent COVID-19 is Kunstlinie tijdelijk gesloten, de tentoonstelling is daarom verlengd t/m 6 december. Om u toch verdieping en inspiratie te bieden, ontwikkelden wij een alternatief programma bestaande uit een online magazine en livestreams.

Livestream Antiracisme-manifest: Mitchell Esajas
Moet het onderwijs meer aandacht besteden aan het slavernijverleden? Hoe kunnen we racisme in de zorg aanpakken? Mitchell Esajas, co-founder van de New Urban Collective en The Black Archives is één van de initiatiefnemers van een landelijk manifest met concrete oplossingen tegen racisme. Het manifest wordt binnenkort aangeboden aan premier Mark Rutte, een aantal Tweede Kamerleden en de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam. In de livestream op 15 november ging Mitchell in gesprek met o.a. Karim Amghar over het manifest.

Deze livestream is voorbij. Heb je het gemist? Bekijk de livestream terug op Facebook of Youtube.

Livestream Institutioneel racisme: Domenica Ghidei Biidu (Geweest)
Vooroordelen en onbewuste gedragspatronen zitten diep ingebakken in de Nederlandse samenleving. Tijdens deze livestream ontrafelt Domenica Ghidei Biidu in gesprek met Aldith Hunkar de oorzaken en gevolgen van institutioneel racisme. Domenica is onder meer strategisch adviseur, mensenrechtenadvocaat en vertegenwoordigt Nederland in de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI). Met deze jarenlange kennis en ervaring verschaft zij inzicht in de grote lijnen van de problematiek. Wat betekent institutioneel racisme anno 2020? Hoe kunnen we dit veranderen?

Deze livestream is voorbij. Heb je het gemist? Bekijk de livestream terug op Facebook of Youtube

Ontvang het laatste nieuws in de mail