thuis

tentoonstelling thuis

Tentoonstelling thuis

Wat is de geur van jouw vertrouwde omgeving? Herken je de geluiden die je huis maakt? In onze nieuwe tentoonstelling thuis laten we je de geur en het geluid van thuis ervaren.

geluidenkastjes

Ode aan het lockdown geluid

Kunstenaar Elise ’t Hart ontwikkelde geluidenkastjes als herinnering en bewustwording van alledaagse huisgeluiden. De bijzondere kastjes zijn op verschillende locaties in Almere en Amsterdam geplaatst.

geuryoga

Aromayoga met Myrna van Kemmenade en de Scentman

Beleef een bijzondere yogasessie volledig in het teken van geur. Yogadocente Myrna van Kemenade treedt samen op met geurdesigner Jorg Hempenius, alias de Scentman, om jou een onvergetelijke yoga-sessie vol geursensatie te laten ervaren.

ASMR

Dutchess ASMR bezoekt tentoonstelling thuis

Achter Dutchess ASMR gaat de 24-jarige Esmee schuil. Zij maakt op haar YouTube-kanaal filmpjes waarin geluiden centraal staan. Hoe klinkt de tentoonstelling 'thuis'?

Online magazine thhuis

Online magazine thuis

In ons online magazine 'thuis' ontdek je nog veel meer over je zintuigen. Nu online!

geurkaars New Town Green

Nu te koop! Geurkaars New Town Green

Hoe ruikt Almere? Op basis van suggesties van Almeerders is de geurkaars New Town Green ontwikkeld. Het resultaat is een combinatie van frisse geuren uit de natuur en de stad.

Kookworkshop Nadia Zerouali

Kookworkshop

Chef-kok Sharon de Miranda en culinair schrijfster Nadia Zerouali gaven een Flevolands tintje aan de vrijheidsmaaltijdsoep. In een kookworkshop laat Nadia zien hoe je in een handomdraai de heerlijke soep maakt.

Klaas van der Eerden en Tjeerd Andringa

Hoe geluid je stemming kan beïnvloeden - Terugkijken!

Hoe kan het eigenlijk, dat geluid ons gemoed zo verschillend en zo sterk kan beïnvloeden? En kunnen we van die kennis wellicht gebruik maken in ons voordeel? Je ontdek het in een tweegesprek tussen hoofddocent auditieve cognitie Tjeerd Adringa en presentator Klaas van der Eerden.

geuryoga

Midzomernacht-meditatie sessie - Terugkijken!

Herbeleef de extra relaxte midzomernacht met een zang-meditatiesessie van Myrna van Kemenade, met begeleiding van Silvia Saunders op de handpan en klankschalen.

Ontvang het laatste nieuws in de mail