Het Tweegesprek
Het Tweegesprek: Hoe geluid je stemming kan beïnvloedenHero image

Het Tweegesprek: Hoe geluid je stemming kan beïnvloeden

Tweegesprek trailer

Wat hebben hoofddocent auditieve cognitie Tjeerd Andringa en presentator en komiek Klaas van der Eerden met elkaar gemeen? Ze zijn beide bovengemiddeld geïnteresseerd in geluid. Klaas van der Eerden maakte in zijn cabaretprogramma’s veel gebruik van muziek en geluid. Van beat-boxen tot het kundig imiteren van dieren en natuurgeluiden. Zijn stem is een machtig wapen. Dr. Tjeerd Andringa is in zijn vakgebied altijd op zoek naar het ‘waarom’ van geluidsbeleving: waarom is het ene individu bijvoorbeeld zwaar gehinderd door geluid, terwijl een huisgenoot er bijna geen hinder van ondervindt?
In Het Tweegesprek tussen deze twee bijzondere gasten, kom je meer te weten over geluid en de invloed hiervan op je gemoedstoestand.

Heb je weleens stilgestaan bij de geluiden die je thuis hoort? Horen is één van de drie zintuigen die in onze nieuwe tentoonstelling thuis centraal staat. Sinds vorig jaar brengen we met z’n allen veel meer tijd door in en rondom het huis. De kans is groot dat je geluiden hoort waar jij enorm van kan genieten, terwijl de ander deze juist storend vindt. Over de wetenschap daarachter gaan Dr. Tjeerd Andringa en Klaas van der Eerden met elkaar in gesprek. Want hoe kan dat eigenlijk, dat geluid ons gemoed zo verschillend en zo sterk kan beïnvloeden? En kunnen we van die kennis wellicht gebruik maken in ons voordeel? Je ontdek het in dit Tweegesprek.

Terugkijken

Het Tweegesprek is live opgenomen vanuit Kunstlinie. Voor een bedrag van 2,50 euro kun je het gesprek terugkijken.

KLIK HIER

Ontvang het laatste nieuws in de mail