Nu samen thuis, straks samen uitHero image

Nu samen thuis, straks samen uit

In onze sfeervolle theaterzaal, met alle nodige maatregelen, hadden wij graag het opmerkelijke jaar 2020 met je afgesloten. Maar naar aanleiding van de toespraak van minister-president Mark Rutte sluit Kunstlinie weer de deuren. Tot en met 19 januari 2021 zijn er geen voorstellingen, tentoonstellingen en andere activiteiten in ons gebouw. De aankomende tijd delen we op deze pagina de leukste, meest creatieve en hartverwarmende initiatieven. 

Titus en Fien lezen voor:

Titus & Fien hebben iets leuks bedacht voor alle kleintjes! Dit keer in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Op 20 januari, 21 januari en 22 januari lezen Titus & Fien verschillende sprookjes voor. De video’s worden op het Van Hoorne KIDS TV-kanaal gepost en op de Facebookpagina van Titus & Fien. Er komt er elke dag een online! Bekijk de video’s hier.

Kunstquiz:

Helaas, de musea blijven nog iets langer dicht. Ondertussen is het natuurlijk wel goed om je kunstzinnige oog te blijven trainen! Uit welke beroemde schilderijen komen deze acht details? Klik hier om mee te doen.

Oudejaarsconferences gemist?

2020 in een ander licht zien of gewoon even lekker lachen? De beste oudejaarsconferences op een rij.

Youp van ’t Hek – Korrel Zout

Guido Weijers

Javier Guzman

Dolf Jansen

Jan Beuving en Patrick Nederkoorn – De andere oudejaars

De Theater BV

Op initiatief van De Theater BV gingen de afgelopen weken meer dan 100 Nederlandse theaterartiesten in het diepste geheim de studio in voor een bijzonder cadeau. Het resultaat: Daar ben jij, een kerstcadeau voor iedereen. In een tijd waarin we afstand moeten houden, elkaar geen handen mogen geven, laat staan knuffelen of omhelzen, gaat dit lied júist daarover. Want als het niet mag in het echt, laten we er dan in ieder geval over zingen en op deze manier iedereen die we lief hebben met dit lied omarmen.

Why The Caged Birds Sing Livestreams

Tot begin december was onze tentoonstelling Why The Caged Birds Sing te bezoeken in onze Kunsthal. Als deel van de tentoonstelling vonden er twee livestreams plaats.

Livestream Antiracisme-manifest: Mitchell Esajas
Moet het onderwijs meer aandacht besteden aan het slavernijverleden? Hoe kunnen we racisme in de zorg aanpakken? Mitchell Esajas, co-founder van de New Urban Collective en The Black Archives is één van de initiatiefnemers van een landelijk manifest met concrete oplossingen tegen racisme. Het manifest wordt binnenkort aangeboden aan premier Mark Rutte, een aantal Tweede Kamerleden en de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam. In de livestream op 15 november ging Mitchell in gesprek met o.a. Karim Amghar over het manifest.

 

Livestream Kunstlinie

Livestream 15 november - Antiracisme-manifest: Mitchell Esajas

Livestream Institutioneel racisme: Domenica Ghidei Biidu
Vooroordelen en onbewuste gedragspatronen zitten diep ingebakken in de Nederlandse samenleving. Tijdens deze livestream ontrafelt Domenica Ghidei Biidu in gesprek met Aldith Hunkar de oorzaken en gevolgen van institutioneel racisme. Domenica is onder meer strategisch adviseur, mensenrechtenadvocaat en vertegenwoordigt Nederland in de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI). Met deze jarenlange kennis en ervaring verschaft zij inzicht in de grote lijnen van de problematiek. Wat betekent institutioneel racisme anno 2020? Hoe kunnen we dit veranderen?

Domenica Ghidei Biidu

Livestream 13 november - Institutioneel racisme: Domenica Ghidei Biidu

Rotterdams Philharmonisch Orkest Beethoven

De muziek van Beethoven komt altijd binnen. Omdat we de deur nauwelijks uitkomen, brengt het Rotterdams Philharmonisch Orkest Beethoven gewoon naar jou. Heel december kom je Beethoven overal tegen. Thuis. Online. Op straat. Overal! Net als met zijn muziek blijft hij je verrassen. Want waar je ook bent, wat je ook doet, Beethoven komt altijd binnen. Via de website kun je een plek reserveren voor het gratis digitale oudjaarsconcert en zie je elke week een nieuwe video van het orkest.

Ontvang het laatste nieuws in de mail