Op wereldreis in Almere

Mondo Leone

 

Filmmaker, muzikant en geboren verteller Leon Giesen staat als geen ander stil bij zaken waar de meeste mensen aan voorbij lopen. Hij daarentegen gaat op onderzoek en ontdekt de wonderlijkste dingen. Die deelt hij weer in Mondo Leone (De Wereld van Leon). Een even vanzelfsprekende als unieke combinatie van film, muziek en natuurlijk verhaal. 

 

Stadsforum presenteert een bijzondere reeks van vijf voorstellingen

 

21 jaar geleden deed muzikant en filmmaker, Leon Giesen, een ontdekking waardoor hij muziek, beeld en verhaal tot een magische live-combinatie kon smeden. Deze unieke en toch vanzelfsprekende combinatie van verschillende werelden noemt hij ‘Mondo Leone’: De Wereld van Leon. 

In ‘Op wereldreis in Almere’ neemt hij ons op 5 verschillende avonden mee door deze steeds groter en rijker wordende wereld. Mee in het plezier van dingen op je eigen manier doen, je nieuwsgierigheid volgen op zoek gaan naar het wonder om de hoek. Het begint met de tijdloze filmverhalen over schoonheid en verwondering waarmee hij op reizend theaterfestival De Parade stond. Door naar verslagen van zoektochten in de wereld van alledag die hij in de Kleine Komedie en op Lowlands liet zien. 

Steeds verder, terwijl die zoektochten groter worden en zijn avonturen en enthousiasme ook steeds meer veranderingen in de echte wereld tot stand brengen. Er wordt een gedenksteen gelegd. Mensen gaan reizen maken. Een peloton van de genie kamt een bos uit. Stap voor stap opbouwend naar het meesterwerk: ‘De Schat van Mondo Leone’ (waar hij laatst een spontane staande ovatie in de collegezaal voor kreeg – mooier dan een gouden beeld). 

‘De Schat van Mondo Leone’ is het verslag van een echt schatgraaf avontuur. Dat krijg je er van als je nieuwsgierig bent, op avontuur gaat en dingen op je eigen manier doet. Met muziek en film uiteraard. Het is een soort kruising tussen ‘The Da Vinci Code’ en ‘Buurman en Buurman’. Meeslepend, hilarisch en met een tamelijk briljante twist én een les aan het eind. 

Reis mee door Almere met Mondo Leone

TICKETS

ETAPPE 1: Een reuzestap

ETAPPE 2: Echt op avontuur

ETAPPE 3: Een eigen wereld

ETAPPE 4: Verder en verder

ETAPPE 5: De schat van Mondo Leone