Oktober 2020Hero image

Oktober 2020

De afgelopen weken hebben wij de eerste leerlingen weer mogen ontvangen voor een educatieve workshop. Wat was het geweldig om de ruimtes weer gevuld te zien met een groep leerlingen, hun geïnteresseerde blikken op te vangen en hun verrassende vragen te beantwoorden.

Wij bieden een breed scala educatieve workshops op het gebied van theater, kunst en architectuur. Voor de zomervakantie heb je van ons al een educatie brochure mogen ontvangen. Heb je al een passende workshop voor jouw leerlingen geboekt? De brochure is ook online door te bladeren.

In deze nieuwsbrief lees je een korte update over ons educatieve programma, maak je kennis met onze docenten en vertellen we je graag hoe wij omgaan met de maatregelen rondom COVID-19

WHY THE CAGED BIRDS SING

Wereldwijd her-ontketent de moord op George Floyd luid protest tegen institutioneel racisme. Ruim 3000 Almeerders spraken zich in juni uit tegen racisme en ongelijkheid. Ook scholen, ouders en kinderen kunnen niet om het onderwerp heen. Maar hoe ga je het gesprek over racisme aan met kinderen en jongeren? Onze nieuwe tentoonstelling Why the Caged Birds Sing laat zien wat de impact is van racisme op individueel niveau. Met onze nieuwe workshop Contrast nodigen wij leerlingen vanaf groep 7 uit om het gesprek aan te gaan.

Contrast – Nieuwe workshop!

educatie workshop almere

Ons nieuwe educatieve programma ‘Contrast’ is een laagdrempelige manier om het gesprek over racisme met leerlingen te voeren. Wie ben je en waar kom je vandaan? In de workshop ontdekken de leerlingen hoe vooroordelen en stereotypen aan de basis kunnen liggen van discriminatie, zoals homofobie, seksisme of racisme.
Meer informatie

De Koutkist – Gratis download

Kout is een ander woord voor een babbeltje, een gesprekje. In De Koutkist zitten kaartjes met daarop gesloten vragen over racisme en discriminatie. De vragen zijn samengesteld in samenwerking met diversiteitsexperts en docenten. Wij hebben De Koutkist gratis online beschikbaar gesteld, zodat je samen met de leerlingen in de klas een gesprek kan voeren over racisme.
Download

Maak kennis met… – Linde Gadellaa

“Hoi, Ik ben Linde Gadellaa, ik geef rondleidingen en workshops bij de Kunstlinie Kunsthal. Daarnaast ben ik zelf ook beeldend kunstenaar en kok. Ik bouw vaak installaties die interactief zijn of die je kan proeven. Ik woon in Almere en hou van lekker eten. Mijn favoriete fruit is de limoen, want daar kan je fantastische limonade van maken!”

Een veilig bezoek – extra maatregelen

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. In ons gebouw zijn alle benodigde informatievoorziening, regelgeving en veiligheidsmiddelen gefaciliteerd. Aanvullende maatregelen als je ons bezoekt zijn:
1. Tijdens een workshop is ons gebouw gesloten voor publiek
2. De KAF docent draagt zorg voor de 1,5 meter afstand tussen volwassen.
3. Alle deuren worden zoveel mogelijk open gezet.
Lees meer

Eenvoudig en snel een educatie workshop boeken:

Voor meer informatie over ons educatief programma, neem contact op met Shanna Goedhart: [email protected].

Ontvang onze maandelijkse edcuatie nieuwsbrief >>> Inschrijven

 

Ontvang het laatste nieuws in de mail