Kaartverkoop

Tickets kopen is mogelijk online via deze website of telefonisch 036 84 55 555 (wo t/m vr 12.00 t/m 17.00 uur). De Ticketshop aan de Esplanade is door de harde lockdown gesloten.

Start kaartverkoop
De officiële kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start op 21 augustus 2021 voor onze Liefhebbers en vrienden en op 28 augustus voor iedereen.

Tickets kopen

Voor voorstellingen die doorgaan kan je – indien nog beschikbaar – kaarten kopen.

 • Je ontvangt direct een bevestiging van jouw bestelling
 • Wij zorgen dat je de beste plaats in onze nieuwe opstelling krijgt toe gewezen aan jouw eigen tafeltje
 • Uiterlijk 2 dagen voor de voorstelling ontvangt je jouw eigen tafelnummer en tijdslot waarop we je naar jouw plek begeleiden

Uitverkocht? Meld je dan aan voor de wachtlijst. Als er kaarten beschikbaar komen of de artiest speelt een extra show, nemen wij contact met je op. Wij benaderen je per e-mail en telefonisch.

Pre-order

Dit jaar maken wij gebruik van pre-order. Dit betekent dat u wel alvast bestelt, maar nog niet afrekent. Uw geld blijft zo op uw rekening, totdat we zeker weten dat een voorstelling door kan gaan.

Hoe worden pre-order verwerkt?

 • Zodra jouw voorstelling kan doorgaan, wordt de datum vastgelegd
 • De pre-order-reserveringen gaan wij omzetten in echte tickets. Omdat wij voor bepaalde shows meer pre-order-aanvragen hebben ontvangen dan er nu plek is gaan wij de pre-order-aanvragen afhandelen op volgorde van aanvraagmoment. Waarbij onze vrienden voorrang krijgen.
 • Het maximaal aantal bezoekers dat is toegestaan krijgt een plek toegewezen. Met per huishouden een eigen tafeltje.
 • Deze bezoekers krijgen een betaallink. Na betaling volgt de bevestiging.
 • Uiterlijk 2 dagen voor de voorstelling ontvangen zij tafelnummer en tijdslot.

Het verschil tussen wachtlijst en pre-order

Wachtlijst betekent voorstelling is uitverkocht. Als er extra kaarten beschikbaar komen, nemen wij contact met je op. Er zijn bezoekers die gebruik maken van onze 100% zekerheid-regel en daarom hun kaarten teruggeven. Ook is de artiest soms bereid om een extra show te komen spelen.

Pre order betekent kaartverkoop is nog niet gestart. Zodra wij zeker weten dat de voorstelling doorgaat, gaan wij de aanvragen op volgorde van binnenkomst omzetten in betaalde tickets. We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk mensen een plaats te geven op ons podium, maar blijven afhankelijk van de dan geldende overheidsmaatregelen.

Bent u verhinderd? Of wilt u afzien van uw tickets?
Wil je jouw pre-order niet meer omzetten in toegangstickets, wil je dit zo snel mogelijk aan onze Ticketshop laten weten? Dan kunnen wij een andere bezoeker blij maken mocht de voorstelling kunnen doorgaan. Voor alle gekochte kaarten blijft onze 100% zekerheid-regeling van kracht.

Weet waar je koopt!

Zorg ervoor dat je kaarten altijd via een officieel verkooppunt koopt. Wil je ergens anders bestellen? Klik hier voor de betrouwbare locaties.

Zelf uw kaarten uitprinten (e-tickets)

U kunt ervoor kiezen om thuis zelf op uw gemak uw kaarten uit te printen. De administratiekosten bedragen €2,50 per bestelling. Om de tickets te kunnen downloaden heeft u een PDF reader nodig.

Kaarten laten opsturen

Wanneer u uw kaarten niet zelf wilt of kunt uitprinten, kunt u deze naar uw huisadres laten opsturen. De administratiekosten hiervoor bedragen €4,00 per bestelling. Wanneer u binnen een week voorafgaand aan de voorstelling uw kaarten bestelt, liggen deze klaar bij de kassa.

Betalen met iDeal of creditcard

Via de website kunt u met iDeal of met een creditcard betalen.

Kaarten kopen bij de Ticketshop

Koop uw kaarten aan de kassa van de Ticketshop, bestel per e-mail of per telefoon. Bij de Ticketshop kunt u contant of met pin betalen. Administratiekosten bedragen €4,00 per bestelling.

Administratiekosten

De administratiekosten zijn de kosten die Kunstlinie per bestelling maakt voor:

 • de betaalmethode (iDeals, creditcard)
 • de kosten van de tickets en het verzenden ervan (porto, kaart en envelop).
 • de kosten van het websysteem dat de kaarten via webkopen mogelijk maakt (licenties)
 • de kosten van het verkoopsysteem (licenses)
 • de kosten voor de medewerkers t.a.v. het afhandelen van de bestelling, verzenden van de tickets, helpdesk ticketshop en financiële afhandeling

Kaarten voor kinderen

Bij jeugd- en familievoorstellingen geldt in Kunstlinie een minimumleeftijd. Deze vanaf-leeftijd is duidelijk aangegeven in onze theatergids/op onze website. Bij jeugd- en familievoorstellingen dient u ook voor uw kind een kaartje te kopen.

Kom op tijd!

Indien je te laat arriveert, loop je het risico niet toegelaten te worden tot de voorstelling. Restitutie voor je kaarten is dan niet mogelijk.

Camera en mobiele telefoon

Het is niet toegestaan om tijdens de voorstellingen opnamen te maken. Je telefoon dient op stil of uit te staan uit respect voor bespelers en bezoekers en in verband met mogelijke storing. Voor noodgevallen kunnen thuisblijvers bellen naar 036 84 55 800.

Onder voorbehoud

De vermelde programma-informatie en prijzen zijn onder voorbehoud.

Ontvang het laatste nieuws in de mail
Aangemeld