24 jan 2024

Nieuws

Première Jesus Christ Superstar was een groot succes

De rockopera Jesus Christ Superstar is op zondag 21 januari in première gegaan. De internationaal bekende musical heeft vanaf zaterdagochtend veel lof ontvangen van het publiek en ook de pers en heeft meerdere 5 sterren recensies gegeven aan de oude voorstelling in een nieuw, ongeëvenaard, rauw jasje. Jesus Christ Superstar is van woensdag 26 juni tot en met zondag 30 juni 2024 te zien in Kunstlinie!

“Jesus Christ Superstar is een zintuigelijke zinneprikkeling, met wind, water en (film)bloed in een verder minimalistisch, haast industrieel decor.”

Algemeen Dagblad

Over Jesus Christ Superstar
Jesus Christ Superstar werd voor het eerst uitgevoerd in 1970 op Broadway en West End. De huidige versie wordt geproduceerd door Albert Verlinde, geregisseerd door internationaal gerenommeerd regisseur Ivo van Hove en gespeeld door een fenomenale sterrencast, waaronder Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pontius Pilate), Alex Klaasen (King Herod) en Magtel de Laat (Mary Magdalene).
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Judas, die de laatste week van het leven van Jezus Christus meemaakt. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

“Van Hove wist dat hij in de rijzige, statige Macrooy de hoofdrolspeler had te pakken voor de musical Jesus Christ Superstar. Na de première weten we: dat had Van Hove goed gezien.”

Parool

Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. Het ronde toneelpodium voelt als een arena, waar men zelfs letterlijk onderdeel kan worden van het verhaal. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit.


“Produced by Albert Verlinde Theater and in a direction by Ivo van Hove, a phenomenal production worthy for world stages, not limited to the Netherlands, is born.”

Broadway World

Jesus Christ Superstar is van woensdag 26 juni tot en met zondag 30 juni te zien in Kunstlinie.

Soortgelijk