Tickets

ontwerperscafe
architectuur
Stadsforum

Almere Ontwikkelt: Jouw stem, Onze stad

Praat mee over belangrijke ontwikkelingen in Almere tijdens het 'City Development café'
architectuur
Stadsforum

Almere Ontwikkelt: Jouw stem, Onze stad

Praat mee over belangrijke ontwikkelingen in Almere tijdens het 'City Development café'

Laat je stem horen over (verbouw)plannen in de stad! Tijdens het Ontwerperscafé ga je in gesprek met opdrachtgevers, ambtenaren en architecten over plannen in de stad die voor jou belangrijk zijn.

De nieuwe Omgevingswet stimuleert participatie, waardoor jij actief kunt meepraten over plannen in jouw buurt. Dat kunnen plannen zijn van de overheid, een ontwikkelaar, je buren, maar ook van jezelf. Als je duidelijk maakt wat je van de plannen vindt, andere oplossingen bedenkt of creatieve ideeën deelt, kan daar zoveel mogelijk rekening mee worden gehouden. Betrokken Almeerders zorgen voor een levendige en inclusieve stad!

De onderwerpen die tijdens het Ontwerperscafé besproken worden gaan alle Almeerders aan:

  • Evenementen, activiteiten en uitgaansgelegenheden
  • Ongelijkheid en bestaanszekerheid (de woningmarkt en de doorstroming)
  • De leefbaarheid in Almere
  • Eenzaamheid en veiligheid

Vertegenwoordigers van de gemeente zijn benieuwd naar jouw plannen en ideeën om een nog mooiere stad van Almere te maken. Ze vertellen je over de plannen van de gemeente en met welke uitdagingen de stad te maken heeft. Door live peilingen en Q&A’s worden de ideeën en ervaringen van de aanwezigen inzichtelijk gemaakt. Inzichten die de gemeente mee kan nemen in verdere ontwikkelen in de stad. De avond wordt afgesloten met een gezellige borrel en live dj!

Over het Ontwerperscafé
In het Ontwerperscafé worden interessante gesprekken gevoerd over architectuur en design. Het maakt niet uit wat je achtergrond, opleidingsniveau of leeftijd is: hoe meer verschillen, hoe rijker het gesprek. De programmering van deze editie is in handen van bouwkundestudenten van Windesheim. Zij vinden het belangrijk om de mening van Almeerders te horen. Hoe kan de leefbaarheid van verschillende demografische groepen in Almere, waaronder jongeren, starters, volwassenen en ouderen goed samenkomen? Kom, ontmoet en spreek je uit!