Tickets

Toneel
Theater

Ik zeg toch sorry

Aluin in co-productie met Raymi Sambo Maakt
Toneel
Theater

Ik zeg toch sorry

Aluin in co-productie met Raymi Sambo Maakt

Een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit.

In Ik zeg toch sorry komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt langzaam en pijnlijk duidelijk. Wat betekent het om anno 2022 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt?

Ik zeg toch sorry is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit over een periode waarin de de rollen schrijnend verdeeld. Een rolverdeling die tot op de dag van vandaag voelbaar is.

Ik zeg toch sorry ging in 2022 in première en was volgens pers en publiek een ‘must see’. Theaterkrant (keuze van de criticus) schreef:  “Vlijmscherp drama over ons slavernijverleden.” Het NRC Handelsblad gaf vier sterren en schreef: Een stevige aanbeveling verdient Ik zeg toch sorry.” “Spannende, schurende confrontaties, soms bitter, soms geestig.” Het Parool schreef: “Ramstrakke toneeltekst die gedragen wordt door al even geweldig spel van de hele cast.”

concept Raymi Sambo en Victorine Plante regie Victorine Plante co-regie Raymi Sambo tekst Erik Snel m.m.v.  Raymi Sambo met dank aan Ayden Carlo spel Gabby Bakker, Dennis Coenen, Rochelle Deekman, Urmie Plein, Raymi Sambo, Nard Verdonschot decorontwerp Marcel Dolman kostuumontwerp Anouk van Schie lichtontwerp Benno Barends – Theatermachine  regie-assistentie Shabnam Baqhiri productie Inez van der Werf, Eva Hermus, Noa Berndsen (stage)