Boebalas
Boebalas
Randprogrammering
Kunsthal

ArtPlayground Sankofa

De wereld van Boebalas

Tickets

do 25 apr '24 - zo 28 jul '24

Prijzen

  • Regulier - € 0

Meer info

  • You Are Here
Randprogrammering
Kunsthal

ArtPlayground Sankofa

De wereld van Boebalas
Kom je spelen? Boebalas nodigt families met jonge kinderen uit om op avontuur te gaan. Dwars door Ghana naar zijn wereld!

Stap letterlijk in het boek ‘De Boebalas’ van Nancy Bosmans met de vrolijke tekeningen van Lisa van Winsen. Dans, hinkel en ontdek prachtige Ghanese Adinkra tekens. Lees, luister, proef en ruik in de keuken van oma. Speel samen winkeltje op de markt, verstop je onder moeders rokken en plant okra zaadjes voor de toekomst.

Speelexpo Sankofa is een licht en vrolijk reisverhaal dat met alle kleine bezoekers teruggaat naar de West-Afrikaanse roots. Dit gebeurt door de mooie plek waar tot slaaf gemaakte vandaan kwamen te belichten en de verbinding op te zoeken met verschillende elementen uit de West Afrikaanse cultuur. Door terug te gaan en te halen wat ooit zonder enige keus achtergelaten is; ‘Sankofa’.

Deze Afrikaanse gezegde geeft de noodzaak weer, om kennis uit het verleden aandacht te geven en in het heden te gebruiken. De letterlijke vertaling is ‘teruggaan en terugnemen’ (San=terug, ko=ga en fa=nemen).

Let op: bij het bestellen van een ticket koop je een dagkaartje. Het tijdstip in het systeem, 11:00 uur, is de starttijd. De speelexpo is tussen 11:00 en 17:00 uur te bezoeken.

ArtPlayground Sankofa – De wereld van Boebalas is speciaal gemaakt voor families met jonge kinderen (tot 8 jaar) aanvullend op de tentoonstelling ‘Stille wateren’. De multimedia expo van creative director Jean PaulPaula over het slavernijverleden en de impact op de huidige samenleving. Beide exposities zijn apart van elkaar te bezoeken. Neem je iemand mee om met de kinderen te spelen? Zodat je het impactvolle ‘Stille wateren’ zonder jonge kinderen kunt bezoeken. ArtPlayground maakt speelexpo’s, ateliers, immersief theater en social spaces in binnen- en buitenland. 

De Boebalas boek cover

Boebalas

Boebalas

Boebalas