Tickets

do 25 apr '24 - zo 28 jul '24

Boebalas
Randprogrammering
Kunsthal

ArtPlayground Sankofa

De wereld van Boebalas

Tickets

do 25 apr '24 - zo 28 jul '24

Prijzen

Regulier - € 0,00

Meer info

  • You Are Here
Randprogrammering
Kunsthal

ArtPlayground Sankofa

De wereld van Boebalas
Kom je spelen? Boebalas nodigt families met jonge kinderen uit om op avontuur te gaan. Dwars door Ghana naar zijn wereld!

Stap letterlijk in het boek ‘De Boebalas’ van Nancy Bosmans met de vrolijke tekeningen van Lisa van Winsen. Dans, hinkel en ontdek prachtige Ghanese Adinkra tekens. Lees, luister, proef en ruik in de keuken van oma. Speel samen winkeltje op de markt, verstop je onder moeders rokken en plant okra zaadjes voor de toekomst.

Speelexpo Sankofa is een licht en vrolijk reisverhaal dat met alle kleine bezoekers teruggaat naar de West-Afrikaanse roots. Dit gebeurt door de mooie plek waar tot slaaf gemaakte vandaan kwamen te belichten en de verbinding op te zoeken met verschillende elementen uit de West Afrikaanse cultuur. Door terug te gaan en te halen wat ooit zonder enige keus achtergelaten is; ‘Sankofa’.

Deze Afrikaanse gezegde geeft de noodzaak weer, om kennis uit het verleden aandacht te geven en in het heden te gebruiken. De letterlijke vertaling is ‘teruggaan en terugnemen’ (San=terug, ko=ga en fa=nemen).

Let op: bij het bestellen van een ticket koop je een dagkaartje voor een bezoek tussen 11.00 – 14.00 uur of 14.00 – 17.00 uur.

Zaterdag 20 juli 2024 is Kunstlinie gesloten en kun je de speelexpo niet bezoeken.

Ouders en kinderen kunnen samen de speelexpo ontdekken. Er is niet altijd een begeleider van Kunstlinie aanwezig. 

De Boebalas boek coverIllustraties: Lisa van Winsen
Fotografie: Tomek Dersu Aaron