Tickets

do 25 apr '24 - zo 28 jul '24

Boebalas
Randprogrammering
Kunsthal

ArtPlayground Sankofa

De wereld van Boebalas

Tickets

do 25 apr '24 - zo 28 jul '24

Prijzen

Regulier - € 0,00

Meer info

  • You Are Here
Randprogrammering
Kunsthal

ArtPlayground Sankofa

De wereld van Boebalas
Kom je spelen? Boebalas nodigt families met jonge kinderen uit om op avontuur te gaan. Dwars door Ghana naar zijn wereld!

Stap letterlijk in het boek ‘De Boebalas’ van Nancy Bosmans met de vrolijke tekeningen van Lisa van Winsen. Dans, hinkel en ontdek prachtige Ghanese Adinkra tekens. Lees, luister, proef en ruik in de keuken van oma. Speel samen winkeltje op de markt, verstop je onder moeders rokken en plant okra zaadjes voor de toekomst.

Speelexpo Sankofa is een licht en vrolijk reisverhaal dat met alle kleine bezoekers teruggaat naar de West-Afrikaanse roots. Dit gebeurt door de mooie plek waar tot slaaf gemaakte vandaan kwamen te belichten en de verbinding op te zoeken met verschillende elementen uit de West Afrikaanse cultuur. Door terug te gaan en te halen wat ooit zonder enige keus achtergelaten is; ‘Sankofa’.

Deze Afrikaanse gezegde geeft de noodzaak weer, om kennis uit het verleden aandacht te geven en in het heden te gebruiken. De letterlijke vertaling is ‘teruggaan en terugnemen’ (San=terug, ko=ga en fa=nemen).

Let op: bij het bestellen van een ticket koop je een dagkaartje. Het tijdstip in het systeem, 11:00 uur, is de starttijd. De speelexpo is tussen 11:00 en 17:00 uur te bezoeken.

Zaal X – Keti Koti Kids

Zondag 30 juni

Samen herdenken, maar tegelijkertijd ook vrijheid, gelijkheid en verbondenheid. Een ochtend vol muziek, creatieve workshops (van Mr. Jetfly en Nzuri Creaties), spelen in de speelexpositie en heerlijk eten & drinken. Kom in je mooiste Keti koti kleding!

Meer info & tickets

Keti Koti Kidsparade

Maandag 1 juli

Trek je mooiste kleding aan en wandel mee met de Keti Koti Kidsparade, knutsel je eigen vrijheidsvogel en schuif aan bij de voorleessessie van Henna Goudzand.

Meer info & tickets

De Boebalas boek coverIllustraties: Lisa van Winsen
Fotografie: Tomek Dersu Aaron