Tickets

Dans
Theater

Don’t Wanna Touch (14+)

DOX & YoungGangsters
Dans
Theater

Don’t Wanna Touch (14+)

DOX & YoungGangsters

Een uitdagende show over aanraking 

Een omhelzing, een kus, een schouderklop, boks of ferme handdruk. Het kan zo vanzelfsprekend zijn om elkaar aan te raken, maar soms is het doodeng. Want wat als je aanraking verkeerd begrepen wordt. Door de ander, of door de omgeving.  

In Don’t Wanna Touch duiken YoungGangsters en DOX vol in de angst voor aanraking en omhelzen we het ongemak. Met uitdagende scènes onderzoeken we liefdevolle, geweldadige, seksuele en vriendschappelijke aanraking. Waarom kan een simpele handshake al awkward zijn? Waar komt de schaamte vandaan bij sommige aanrakingen? En wanneer trek je een grens? 

Regisseur Annechien de Vocht en choreograaf Simon Bus creëren samen met vijf energieke performers een spannende mix van hiphop en “actietheater”. Met (on)gemak, humor en kwetsbaarheid stellen we grenzen èn beuken we collectief door de hokjes rondom aanraking en intimiteit heen. Are you ready to be touched? 

 Annechien de Vocht
Annechien de Vocht is artistiek leider van YoungGangsters. Al ruim 10 jaar maakt YoungGangsters naam met ‘actietheater’: een zelfontwikkelde theatervorm waarin liefde en fascinatie voor geënsceneerd geweld wordt vertaald in voorstellingen vol slapstickgevechten, beeldspektakel en special effects. In 2019 maakte Annechien samen met DOX performers en choreograaf Guilherme Miotto de voorstelling Don’t Wanna Fight. Don’t Wanna Touch is het vervolg.  

Simon Bus
Choreograaf Simon Bus staat bekend om een bijzondere eigen bewegingsstijl. Vanuit de fascinatie voor het ongemak van het dagelijks bestaan verkent Simon Bus de (soms extreme) veer- en zeggingskracht van zijn eigen lichaam. Na als performer gewerkt te hebben met veel bekende makers zoals Dunja Jocic, Shailesh Bahoran en Guilherme Miotto, maakt Simon Bus vanaf 2018 ook eigen producties zoals Febris (2020) en was dit jaar in verschillende steden te zien met Three Studies. 

Credits 

Concept en regie > Annechien de Vocht
Choreografie > Simon Bus
Uitvoerenden > Marius Mensink, Tano Rivers, Balder Hansen, Eivinas Dziena, Phapbi Ngo
Muziek en geluidsontwerp > Boris de Klerk
Decorontwerp > Ruben Wijnstok  

Lichtontwerp > Martin Kaffarnik
Dramaturgie > Marijn van der Jagt 

Techniek > Rick van der Veen 

Kostuumontwerp > Jorine van Beek & Sarah Lynn Schoon 

Productieleider > Vasthi Hol 

Taal: Engels 

 

Trigger en Content waarschuwing  

Let op: in de theatervoorstelling Don’t Wanna Touch worden de volgende gevoelige onderwerpen en trigger gevoelige technieken gebruikt en/of behandeld: 

 

Trigger and Content warning  

 

Please be advised: the theatre performance Don’t Wanna Touch contains, uses and/or features the following trigger sensitive content, materials & techniques: 

 

Geweld: 

Tijdens de voorstelling zal er geweld in de vorm van ‘Stage fighting’ plaatsvinden. Dit is gespecialiseerde techniek die is ontworpen om de illusie van fysieke gevechten te creëren zonder de artiesten schade toe te brengen. Er kan tijdens de voorstelling ook nepbloed gebruikt worden om de illusie te versterken.  

 

Violence:  

Violence in the form of stage fighting will take place during the performance. This is specialized technique designed to create the illusion of physical combat without harming the performers. Fake blood can also be used to enhance this illusion.  

Expliciet taalgebruik:  

Tijdens de voorstelling wordt er gebruik gemaakt van expliciet taalgebruik in de muziek.  

 

Explicit Language:  

During the performance, strong language is used in the music elements.  

Intimiteit: 

Intimiteit en tederheid en de bijkomende ongemakkelijkheid hiervan zijn thema’s die centraal staan in de voorstelling.  

 

Intimacy:   

Intimacy and tenderness and the associated discomfort are central themes in the performance.