Tickets

Muziek
Theater

Erwin van Ligten

Stille Kracht
Muziek
Theater

Erwin van Ligten

Stille Kracht

Erwin van Ligten wordt door kenners gezien als de beste Indogitarist van Nederland’, aldus het Nederlands-Indische magazine INDAH. 

Erwin is geboren op Java, Indonesië. Hij emigreert in 1958 met zijn familie naar Nederland. Op zijn zesde pingelt hij voor het eerst op de ukelele van zijn vader. Thuis wordt er geluisterd naar krontjong, Hawaïaanse muziek en country. Erwin leert zichzelf gitaarspelen, geïnspireerd door Jackson Browne, Jimi Hendrix en Bob Marley. 

Stille kracht staat voor magie, mysterie en het onzichtbare. In deze voorstelling vertelt Erwin op geanimeerde wijze over zijn familie en verenigt de weemoedige klanken van krontjong met blues, rock en reggae, zoals alleen hij dat kan. Raak in de ban van zijn stille kracht! 

Percussionist Victor Lekranty, zangeres Astrid Seriese, die beiden ook vertellen, en de Balinese Barong-danseres NOVA begeleiden Erwin. 

Erwin van Ligten: gitaar, tekst
Astrid Seriese: zang, tekst Tan Lioe Ie, alias De leeuw van Bali
Victor Lekranty: percussie, tekst
Nova: Balinese Barong dans


Hij heeft zich ontwikkeld tot een van de beste Nederlandse gitaristen, die zelfs niet of nauwelijks onderdoet voor zijn grote helden Jeff Beck en Ry Cooder

Volkskrant