Tickets

Klassieke muziek
Muziek
Theater

Flevolands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hans Welle

Klassieke muziek
Muziek
Theater

Flevolands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hans Welle

De provincie Flevoland is een orkest rijker! Het Flevolands Philharmonisch Orkest (FlePhO) is een gloednieuw projectorkest onder leiding van dirigent Hans Welle. De oorsprong ligt bij het AJSO Theaterorkest, maar het FlePhO slaat een nieuwe weg in. Vergevorderde amateurs en (oud)-beroepsmusici verenigen zich om zowel klassieke muziek als muziektheater te maken.

 

Op 18 april 2024 laten zij voor het eerst in een groot symfonische bezetting van zich horen. Het FlePhO speelt dan twee prachtige werken uit de romantische periode van de klassieke muziek:

  • Ouverture ‘La Gazza Ladra’ – Gioacchino Rossini
  • Symfonie nr. 9 ‘Uit de nieuwe wereld’ – Antonin Dvořák

 

Rossini had weinig tijd nodig om een compositie te schrijven. Zo schreef hij in een periode van twintig jaar maar liefst veertig opera’s. Het verhaal gaat zelfs dat de ouverture van ‘La Gazza Ladra’ een dag voor de première nog niet af was. Desondanks was het een groot succes. Zo ook de negende symfonie van Dvořák. Hij schreef dit stuk in Amerika, vandaar de bijtitel ‘Uit de nieuwe wereld’. Tot op de dag van vandaag is het een van de populairste werken uit het symfonische repertoire.

 

Voor meer informatie over het orkest: www.flepho.nl