Tickets

...
Film

Gewoon Mens

Film

Gewoon Mens

Gewoon Mens is een surrealistische, dystopische fictiefilm geïnspireerd op pijnlijke, waargebeurde verhalen over de toeslagenaffaire, waarin de personages Overheid, Media, Maatschappij en Mens centraal staan. De film neemt je mee in de levens van deze personages waarin de jonge alleenstaande moeder Mens op een dag geconfronteerd wordt met de harde realiteit van de overheid.

Een klein foutje in haar papieren zorgt ervoor dat ze een rood kruis achter haar naam krijgt, met alle gevolgen van dien. Het bewijzen van haar onschuld lijkt een onmogelijke taak en al snel raakt ze verstrikt in een kafkaiaanse nachtmerrie. Gewoon Mens biedt een aangrijpende kijk op de gevolgen van het falen van de overheid en de impact die dit heeft op individuele levens.

SUBURBIA FILM

Film en theater zijn vaak nog twee gescheiden werelden, maar vaak blijft het vertrekpunt een registratie van een theaterstuk. Suburbia Film is het eerste gezelschap in Nederland dat de film- en theaterindustrie mixt, door eigenzinnige films te maken voor een breed publiek. Er wordt een snelle en flexibele aanpak van het theaterproces toegepast op het filmproces, om beter in te spelen op actuele gebeurtenissen en de artistieke vrijheid van (film-)makers te vergroten.

Idee en regie: Melvin Simons, scenario: Melvin Simons en cast, spel: Dahiana Candelo, Jennifer Welts, Anne-Chris Schulting en Stephanie Louwrier, camera: Hiba Vink, geluid: Ronald van der Spek, montage: Gijs Onvlee, sounddesign: Jelle Bruinsma, grading: Jeroen Roodnat, muziek: JB design LaFame, producent Jos van Hulst.

SPECIALE VOORVERTONING

Op zondag 7 mei is Gewoon Mens te zien Kunstlinie. Omroep Flevoland zendt de televisiepremière uit met Pinksteren. Daarna volgt een landelijke tournee langs de Nederlandse theaters. Meer informatie over de film vind je op de website van Suburbia.