Klassieke muziek
Theater

Goede Rede Klassiek: Dag van de Oude Muziek

Dag van de Oude Muziek
Klassieke muziek
Theater

Goede Rede Klassiek: Dag van de Oude Muziek

Dag van de Oude Muziek

Alle aandacht op Oude Muziek! Een hele middag in Kunstlinie met concerten van bekende ensembles, maar ook kleine concertjes, een zang­workshop, demonstraties en mooie verhalen over de muziek en de oude instrumenten. Kijken, luisteren en proberen. Een evenement dat ook interessant is voor bezoekers die al lang van oude muziek houden!

Nu ook in Flevoland een hele middag muziek uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok. Muziek uit het Europa van 800 tot 300 jaar geleden, hoe klinkt dat? Van Hildegard van Bingen tot Johan Sebastiaan Bach, van John Dowland tot Dario Castello. Gezongen en gespeeld op oude instrumenten zoals luit, blokfluit, traverso, barokviool en klavecimbel.

Om 12.00 uur wordt de dag officieel geopend door Leen Verbeek, Commissaris van de Koning. Hij is een grote stimulator van klassieke muziek in Flevoland. Daarna het openingsconcert door BLACK PENCIL. Verder deze dag bijdragen van Marion Boshuizen, Amuse Vocale, Job ter Haar, Jeroen Spitteler, Apollo Ensemble, Nathalie Mees & Wouter Lucassen, Ensemble Hermes, Annemieke Hereijgers, Castello Consort en Brisk. Om 16.00 uur speelt het Belgische ensemble MUSICA GLORIA het slotconcert.