Tickets

Toneel
Theater

Herman

Stefan de Walle & Eva Van der Gucht e.a.
Toneel
Theater

Herman

Stefan de Walle & Eva Van der Gucht e.a.

Wat doe je als je partner je na 26 jaar huwelijk aan de kant zet voor een ander? Het overkomt Herman in deze tragikomedie over een midden vijftiger, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree. Als vader van twee volwassen kinderen leidt hij een rimpelloos leven totdat Annelies, zijn nogal sturende vrouw, hem verlaat en hij zichzelf moet zien te redden. Wie is Herman zonder haar? En hoe struikelt hij door het leven als onwennige vrijgezel én als zoon van een moeder die langzaam de grip op de werkelijkheid verliest? Met vallen en opstaan leert hij zijn leven weer vorm te geven en stort hij zich in avonturen waar hij tot zijn eigen verbazing heelhuids uit komt. Al snel blijkt Herman ondanks – of misschien wel dankzij – alle tegenslag een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was. ‘Herman’ wordt gespeeld door onder anderen topacteurs Stefan de Walle en Eva Van der Gucht.

Waarschuwing voor bezoekers met epilepsie: in de voorstelling Herman zitten stroboscopische lichteffecten.

script: Peter de Baan en Bart van den Donker
naar het boek van Marc van Bree
regie: Peter de Baan
spel: Stefan de Walle, Eva Van der Gucht, Abe Dijkman en Jurriaan Bruinier

 Titelrolvertolker Stefan de Walle heeft vaker mannen als Herman gespeeld en doet dat ook dit keer met verve. En dan heb je nog de ster van de show: Eva van der Gucht, die naast de ex-vrouw ook Hermans therapeut, dochter, moeder en nieuwe vlam speelt. Zij doet dit met schwung en een ijzersterke timing. Zo is het leven van Herman op het toneel soms toch heel even een feestje.

NRCStefan de Walle maakt een weergaloze transformatie door in een levensomarmende tragikomedie. De voorstelling neemt snelle wendingen en is verrassend dankzij de vele plotwisselingen.

Theaterkrant
De plot is geestig, puntig; de thematiek herkenbaar. De Walle gaat van huilen naar lachen, van doodongelukkig naar in control en tevreden. Wat een topacteur. Eva Van der Gucht is ijzersterk in een hele batterij vrouwenrollen, die ze met behulp van kleine aanpassingen neerzet. Herman is een absolute aanrader.

8weekly“Stefan speelt fenomenaal, een powerhouse van een acteur, schakelt van groot naar klein.”

René van Meurs“Iedere vijftig plusser raad ik aan om naar de voorstelling te gaan.”

Ruud Smulders“Eva is briljant, ze gaat zo snel, wisselt van de ene rol naar de andere.”

René van MeursFotografie: Bram Willems


Fotografie: Bram Willems


Fotografie: Bram Willems


Fotografie: Bram Willems


Fotografie: Bram Willems


Fotografie: Bram Willems