Tickets

Familie & Jeugd
Jeugd
Theater

Kromanti (10+)

ISH Dance Collective
Familie & Jeugd
Jeugd
Theater

Kromanti (10+)

ISH Dance Collective

In de fantasievolle familievoorstelling ‘Kromanti’ gaat een groep dansers op zoek naar hun spirit, op de ritmes van door henzelf gespeelde livepercussie. Eén danser maakt de hoogste sprongen en salto’s van iedereen. Hoe kan dat? Hij luistert naar de stem van Kromanti, de spirit die in hem zit en staat voor moed en vliegkunst. In ‘Kromanti’ neemt b-boy Dietrich Pott, bekend om zijn explosieve en spectaculaire breakstijl, het jonge publiek met kleurrijke scènes mee op reis door het binnenland van Suriname. Met breakdance als vertrekpunt, langs afrodance en traditionele Afrikaanse dansstijlen, vertelt hij een verhaal uit de Afro-Surinaamse Winti-religie.

De getalenteerde en ijzersterke cast bestaat uit twee dansers uit Suriname: Winston Adaba en Stephano Linkers. Ook staan de Nederlandse Luciano Hiwat (winnaar Red Bull Dance Your Style x Rolling Loud), Jean ‘ShinShan’ Salazar Tavera (winnaar Holland’s Got Talent en te zien in de nieuwe serie H3L op Videoland) en Giorgio Prijor (winnaar Red Bull Dance Your Style Nederland) op het podium.De dansers wijden ons met hun bewegingen in in een geheimtaal; met hun sprongen en salto’s en zijn ze onmiskenbaar de krachtige luchtgod geworden.

De VolkskrantDietrich Bott en zijn dansers brengen met Kromanti een prachtige en respectvolle ode aan dit stuk Afrikaans-Surinaamse cultuur. […] Dat ontroerde mij zeer.

De TheaterkrantDe mannen zetten de ene na de andere adembenemende breakdance neer. Door verschillende dansstijlen met elkaar te laten versmelten, zet choreograaf Pott een sterke voorstelling neer waarin oude roots en nieuwe culturen doorklinken.

8weekly
Ook zonder woorden kun je een verhaal vertellen. Dat laten de vijf dansers uit de voorstelling Kromanti horen, zien én voelen.

KidsweekIndrukwekkende Afro Breakdance met toffe moves en ’n vette dot magie: Kromanti is een aanrader!

Kidsproof