Tickets

Cabaret
Theater

Maartje & Kine

SNEEUWBEESTEN
Cabaret
Theater

Maartje & Kine

SNEEUWBEESTEN

SNEEUWBEESTEN is een wervelend midwinterfeest. Het hypermuzikale cabaretduo Maartje & Kine neemt het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten. Overal en nergens strijken ze neer om u te laten horen en zien hoe men daar het feest van het Licht viert. Dit belooft een rijke avond te worden vol poëzie, kolder, kerstklassiekers én magische sages. Bovendien zijn er gastoptredens van bekende en onbekende Nederlanders. En alsof dit nog niet genoeg is, zal in elke stad het lokale zangkoor het duo vergezellen. Kortom: SNEEUWBEESTEN is een flonkerende voorstelling voor de donkere dagen. 

Maartje & Kine houden evenveel van Schubert als van Frans Bauer. Ze zijn even gek op Mariah Carey als op de rituele samenzang van de boventoon-zingende Mongolen. Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. Hun voorstellingen zijn humoristisch én ontroerend. Virtuoos én verrukkelijk plat. Samen spelen ze meer dan twintig instrumenten, waaronder de banjo, viool, piano, accordeon, balalaika, zingende zaag, autoharp en neusfluit. 

U kunt deze podiumbeesten kennen van de NTR-documentaire “Maartje & Kine Buigen Niet” – over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd. Maartje & Kine zijn fameus voor hun “Miniconcerten voor Alleenstaanden” en hun optredens bij Khalid & Sophie, Tijd voor Max en Opium op Oerol. Ze treden zowel op bij Podium Klassiek als voor de popliefhebbers op Lowlands, Zwarte Cross en Paaspop. 

SNEEUWBEESTEN is een voorstelling voor volwassenen maar is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lokaal koor
Voor SNEEUWBEESTEN werken Maartje & Kine in iedere plaats samen met een lokaal koor. Maartje & Kine: “In alle steden of dorpen waar we met Sneeuwbeesten komen staan we op het podium met lokaal muzikaal talent. Dat is een van onze mooiste muzikale ervaringen tot nu toe! We zijn ontzettend onder de indruk van het hoge niveau en het enthousiasme van de koren. Ze maken dit midwinterfeest helemaal af.”

Poldertranen
De Poldertranen zijn een heel gezellig en gemengd koor uit Almere en hebben momenteel bijna 50 leden. Sinds 2000 zingen zij Nederlandstalige nummers, van vroeger en van nu. Smartlappen, levensliederen, zeemansliederen… alles met een lach, een traan én een knipoog.​“Muzikale voorstelling van Maartje & Kine is een klinkend feest”

Telegraaf


​“Anderhalf uur puur genieten”

Theaterparadijs


​“De mooiste muziek, betoverende glimlachen, legs, een grote verzameling muziekinstrumenten en humor.”

Theaterkrant


​“Feestelijk muziekprogramma met prachtige samenzang”

Theaterkrant


​“Zowel tweestemmig als harmonieus in vocale vertolkingen zijn ze flonkerend bedreven op diverse instrumenten, de viool en de vleugel, een blokfluitje, de banjo, accordeon en basbalalaika.”

Jacques D’Ancona