Expositie
Kunsthal

Met Karakter

Liesbeth van der Pol | Dok architecten

De tentoonstelling Met Karakter biedt een kijkje in de ontwerpkeuken van Liesbeth van der Pol: architecte en medeoprichtster van Dok Architecten. Honderden aquarellen, schetsen, maquettes en andere inspiratiebronnen leiden je naar de uiteindelijke gebouwen. Een reis door een carrière van formaat die vooral ook inzicht geeft in de mens achter het gebouw. Want net als haar markante gebouwen barst deze architect van het karakter – een karakter dat het leren kennen meer dan waard is!

Ontdek in deze tentoonstelling Liesbeth van der Pol en haar zoektocht naar unieke gebouwen. Gebouwen Met Karakter.

 

Expositie
Kunsthal

Met Karakter

Liesbeth van der Pol | Dok architecten

De tentoonstelling Met Karakter biedt een kijkje in de ontwerpkeuken van Liesbeth van der Pol: architecte en medeoprichtster van Dok Architecten. Honderden aquarellen, schetsen, maquettes en andere inspiratiebronnen leiden je naar de uiteindelijke gebouwen. Een reis door een carrière van formaat die vooral ook inzicht geeft in de mens achter het gebouw. Want net als haar markante gebouwen barst deze architect van het karakter – een karakter dat het leren kennen meer dan waard is!

Ontdek in deze tentoonstelling Liesbeth van der Pol en haar zoektocht naar unieke gebouwen. Gebouwen Met Karakter.

 

Artist in Residence

Maak tijdens jouw bezoek aan de tentoonstelling Met Karakter kennis met Liesbeth van der Pol tijdens de exclusieve Artist in Residence. De architecte verruilt dan tijdelijk haar huidige werkplek bij Dok Architecten voor een ruim werkatelier aan het Weerwater in de Kunsthal. Ontmoet de persoon achter het gebouw en leer meer over haar fascinerende werkwijze.

Instaprondleiding door Liesbeth van der Pol
Tijdens de Artist in Residence geeft Liesbeth van der Pol ook een instaprondleiding van 13.30 – 14.30 uur. Deelname aan deze rondleiding is gratis. Let op: je dient voor de Artist in Residence / Instaprondleiding door Liesbeth van der Pol in het bezit te zijn van een entreeticket voor de tentoonstelling.

Data Artist in ResidenceVrijdag 14 juli
Vrijdag 28 juli

Workshop Aquarellen Met Karakter

 

Tijdens deze tweeënhalf uur durende workshop leer jij onder begeleiding van Liesbeth van der Pol alle fijne kneepjes van het vak. Neem een kijkje in het creatieve proces van Liesbeth van der Pol én creëer je eigen aquarel. 

Vrijdag 16 juni van 10.00 tot 12.00 uur  -Uitverkocht
Zaterdag 24 juni van 10.00 tot 12.30 uur -Uitverkocht
Vrijdag 7 juli van 10.00 tot 12.00 uur -Uitverkocht
Vrijdag 14 juli van 10.00 tot 12.30 uur -Uitverkocht
Vrijdag 21 juli van 10.00 tot 12.30 uur -Uitverkocht

Met Karakter!

Het nieuwe boek van Liesbeth van der Pol Met Karakter!  is vanaf nu verkrijgbaar!

Het boek is een bijzondere, persoonlijke publicatie en geïnspireerd op de gelijknamige tentoonstelling Met Karakter. Deze tentoonstelling is nog tot 30 juli 2023 te zien in Kunstlinie.

Liesbeth van der Pol neemt je in haar boek mee in haar manier van denken, kijken en werken. De aquarellen en schetsen die ze van jongs af aan maakt spelen daar een grote rol bij.

Een architect die tekent, dat lijkt op het eerste gezicht niet zo opzienbarend. Maar Liesbeth gebruikt haar aquarellen en schetsen niet alleen functioneel. Met haar werk verkent ze zowel de architectuur, als de wereld om haar heen én haar eigen leven.

Meer info over het boek Met Karakter!

Signeersessie

Liesbeth van der Pol is in Kunstlinie om haar nieuwe boek Met Karakter! te signeren. Wil jij jouw exemplaar extra bijzonder maken door een persoonlijke note hieraan toe te voegen? Kom dan naar Kunstlinie en laat hem door Liesbeth van der Pol signeren.

Ben jij nog niet in het bezit van een exemplaar van Met Karakter!? Geen zorgen, wij verkopen in het boek ook in onze ticketshop! Je vindt de shop direct bij binnenkomt.

Signeersessies Kunstlinie
Vrijdag 7 juli van 12.30 tot 13.00 uur
Vrijdag 14 juli van 12.30 tot 13.00 uur
Vrijdag 21 juli van 15.30 tot 16.00 uur
Vrijdag 28 juli van 14.30 tot 15.00 uur

‘Met Karakter!’
Nu verkrijgbaar voor slechts €39,50

Fysiek verkooppunt
Kunstlinie Almere, Esplanade 10
Openingstijden: ma t/m za van 10.00 tot 17.00 uur

Online te koop via Bol.com & Bruna.nl


Met Karakter is een zoektocht naar het karakter van mijn architectuur, van mijn gebouwen, en van mijzelf. -Liesbeth van der Pol

Liesbeth van der Pol

De Rooie Donders

Ontdek de Rooie Donders & Klein India tijdens de Regenboogbuurt Rondleiding

Boek nu jouw tour met korting!

Wil jij de Almeerse iconen van Liesbeth van der Pol een keer in het echt zien en álles te weten komen over de Regenboogbuurt in Almere Buiten? Boek dan nu een ticket voor de Regenboogbuurt Rondleiding voor slechts € 7,50 per persoon. De tour neemt je mee langs alle iconen in deze kleurrijke buurt, inclusief de Rooie Donders en Klein India. Ga voor meer info & tickets naar: regenboogbuurt.nl/rondleiding

Let op! Deze aanbieding is uitsluitend geldig in combinatie met een tentoonstellingsticket voor Met Karakter. Geef bij het reserveren van de rondleiding aan dat je gebruik wilt maken van deze aanbieding. De korting is tot een jaar na aankoop van je tentoonstellingsticket geldig.

Liesbeth van der Pol

Liesbeth van der Pol Arch. (Amsterdam, 1959) studeerde in 1988 cum laude af aan de TU Delft. Voor en tijdens haar studie was zij werkzaam bij diverse Nederlandse en buitenlandse architectenbureaus. In 1989 vestigde zij zich als zelfstandig architect. In 1995 richtte zij samen met haar partner Herman Zeinstra het bureau Atelier Zeinstra van der Pol op. Een bureau dat snel groeide en bekendheid kreeg met een grote verscheidenheid aan projecten, waaronder woningbouw, gebouwen voor cultuur en industrie.

In 2007 was zij één van de medeoprichters van Dok Architecten, waar Liesbeth van der Pol samen met Patrick Cannon aan het hoofd staat. Zij adviseerde als Rijksbouwmeester de regering, van 2008 tot 2011, over het architectuurbeleid. Van 2014 tot 2017 was zij Supervisor Architectuur en Stedenbouw van Schiphol Airport. Van 2017 tot 2019 was zij Coördinerend Architect van de renovatie van het noordelijk deel van het Binnenhof-complex in Den Haag.

Naast haar werk als architect was en is Van der Pol verbonden als gastdocent aan verschillende universiteiten en academies en heeft zij zitting genomen in talloze jury’s. Zij was Head of Man and Public Space aan de Design Academy Eindhoven en is regelmatig te gast als spreker tijdens lezingen, debatten, congressen en workshops.

 

Openingstijden & tickets

Met Karakter is vanaf 4 februari t/m 30 juli 2023 geopend voor publiek.
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.
Tickets kun je hier alvast reserveren
Let op! Wij zijn op Koningsdag en 2e Pinksterdag gesloten.

 

Prijzen

Kunsthal – Regulier: € 7,50
Kunsthal – Museumkaart*: € 5,00
Kunsthal – Jeugd t/m 18 jaar: Gratis
Kunsthal – VriendenLoterij VIP-kaarthouders: Gratis
Kunsthal – Student/CJP*: € 5,00
Kunsthal – Kortingskaart*: € 5,00
ICOM, Almere Centrum Kaart, Bibliotheekpas
*Bij entree wordt om de kortingskaart gevraagd

 

Adresgegevens

Kunstlinie
Esplanade 10
1315 TA Almere

 

Toegankelijkheid

Wil jij de tentoonstelling bij ons bezoeken maar zijn de reguliere tijden voor jou een uitdaging door bijvoorbeeld een fysieke beperking? Neem dan contact met ons op via kunsthal@kunstlinie.nl. Dan kijken we samen naar een gepaste oplossing.