2turvenhoog festival
Theater

Ni Ile / Da Heim

Bühnenbiest / Kathrin Gramelsberger & Jörgen Gario
2turvenhoog festival
Theater

Ni Ile / Da Heim

Bühnenbiest / Kathrin Gramelsberger & Jörgen Gario

Een research over het verliezen en vinden van een thuis en de innerlijke chaos die beide teweegbrengen. Kathrin bezoekt de verschillende “thuizen” die zij in de loop van de tijd heeft opgebouwd, weer verlaten en is ontgroeid is. Daarbij is zij nieuwsgierig naar de fysieke herinneringen die haar lichaam heeft opgeslagen.

Wanneer beginnen wij met het creëeren van een thuis? En wat gebeurt er als wij het thuis dat wij hebben opgebouwd ontgroeien? Wat gebeurt er voordat wij beginnen met inpakken? Wat verhuist er in onszelf? Ni Ile/daheim – It feels like there is a never ending circle of constructing and deconstructing a home within myself.”

Samen met spoken word artist en muzikant Jörgen zoekt Kathrin naar manieren om dit verhaal met beweging en geluid te vertellen. Op 19 januari deelden Kathrin en Jörgen hun eerste bevindingen tijdens het Come together festival in het Frascati theater. Vanaf februari 2023 gaat Kathrin dit onderzoek voortzetten tijdens een sociale residentie bij 2turvenhoog in Almere.

Credits:
Kathrin Gramelsberger – Dance, text and music
Jörgen Gario Unom – Text, music