Tickets

za 30 nov '24 - 20:15

Muziektheater
Theater

Orkater

Stepping Stones

Tickets

za 30 nov '24 - 20:15

Prijzen

Regulier - € 25,50
Jongeren t/m 17 jaar - € 25,50

Meer info

  • Podiumpas wordt geaccepteerd
  • Grote Zaal

Extra


Performatieve rondleiding door de tentoonstelling De held, de schurk en de waarheid van Folkert de Jong
Rondleiding 75 minuten voorafgaand aan de voorstelling.
za 30 nov '24 19:00

Muziektheater
Theater

Orkater

Stepping Stones

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding voor Stepping Stones. De inleiding geeft achtergrondinformatie over de voorstelling en laat je van tevoren kennismaken met de productie en iedereen die hieraan heeft meegewerkt. In de inleiding komen leuke weetjes aan bod die je voorbereiden op de voorstelling en de achterliggende ideeën, verhalen en betekenissen. De inleiding is inclusief een drankje.

Na de succesvolle voorstellingen ‘Woiski vs. Woiski’ en ‘De Gliphoeve’ presenteren Orkater en Bijlmer Parktheater het laatste deel van hun drieluik over de komst van Surinamers naar Nederland. Waar eerder het verleden centraal stond, verkent ‘Stepping Stones’ de huidige tijd. Zus en broer Alyssia en Brian hebben hun dromen en ambities. De weg is voor ze vrijgemaakt door de voorgaande generaties. Door hun oom en selfmade man Orlando, rijk geworden in de modewereld, en door oma Hedy, ooit zangeres van de legendarische band Stepping Stones. Maar in hun zoektocht naar een succesvol leven blijkt dat Alyssia en Brian zich niet altijd durven uit te spreken ten opzichte van hun familie en elkaar. Hoe overbruggen ze de stigma’s die er in de maatschappij leven, maar ook de vooroordelen die ze hebben ten aanzien van elkaar?  

Livemuziek is het kloppend hart van de voorstelling én van de familie in ‘Stepping Stones’. De muziek – jazz, funk, reggae en kaseko – is daarin het fundament, dat wordt aangevuld met hiphop en fusion. 

Credits: tekst: Roziena Salihu, Maarten van Hinte en Geert Lageveen | regie: Geert Lageveen | compositie en muzikale leiding: Gery Mendes | spel: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Fjodor Jozefzoon, Gery Mendes en Romy Vreden | muziek: Sophie Anglionin, Walther Muringen e.a. | scenografie: Ruben Wijnstok | kostuums: Arien de Vries