Tickets

Muziek
Theater

Orkater

a night with QUEEN ANGELITO
Muziek
Theater

Orkater

a night with QUEEN ANGELITO

‘a night with QUEEN ANGELITO’ wordt geschreven, gespeeld en gezongen door ‘Ntianu Stuger (Volkskrant-talent VAN 2023). De inspiratie komt van jazzlegende Eartha Kitt; haar muziek, haar imago van onaantastbaarheid, maar ook haar onstilbare honger naar erkenning en overgave. Stuger put uit interviews met Kitt, uit de Bijbel, uit het boek ‘All bout Love’ van bell hooks, uit de aesthetics van Jhené Aiko en uit de online-spiritualiteitsgemeenschap.

We zijn bij een legendarisch concert in een nachtclub. Vanavond neemt Queen Angelito je mee naar de liefdes die ze verloor, de liefde die ze niet kon verliezen omdat ze hem nooit had (yes you, daddy), maar bovenal naar de grootste liefde die ze vond: de pure, schaamteloze, ongenuanceerde liefde voor zichzelf. Want als de liefde die je voor jezelf voelt sterk genoeg is, overstijgt dat uiteindelijk toch de behoefte aan liefde van anderen?

Een eclectische onewomanshow die de vraag stelt waarom overgave in de liefde vaak voelt als zwakte, in plaats van een daad van hoop, moed of misschien zelfs verzet.

De voorstelling wordt deels in het Engels gesproken.

concept, tekst en spel: ‘Ntianu Stuger | eindregie: Izaline Calister | muziek: Rui Reis Maia | scenografie: Ruben Wijnstok | kostuums: Valérie Pos | lichtontwerp: Varja Klosse | tekstbegeleiding: Esther Duysker


Foto: Bas de Brouwer


Foto: Bas de Brouwer


Foto: Bas de Brouwer


Foto: Bas de Brouwer


Foto: Bas de Brouwer


Foto: Bas de Brouwer


Foto: Bas de Brouwer


Foto: Bas de Brouwer“In Queen Angelito onderzoekt ‘Ntianu Stuger de twee tegenstrijdige kanten van de romantische liefde.”

NRC“Queen Angelito is wat mij betreft de theatrale poëtica van een jazzy feminisme.”

Theaterkrant
“Stuger heeft een mooie warme stem, en met haar charisma draagt ze zo’n eenmansvoorstelling met gemak.”

Trouw