Externe programmering

Sukhishvili

Georgian National Ballet
Externe programmering

Sukhishvili

Georgian National Ballet

Onmiddellijk na de oprichting in 1945 begon de Sukhishvili Dance Company met tournees over de hele wereld. Daarmee spraken ze tot de verbeelding van mensen over de hele wereld. Sindsdien hebben meer dan 90 miljoen mensen hen live gezien. Het gezelschap treedt ongeveer 300 keer per jaar op. Miljoenen toeschouwers bezoeken hun uitverkochte voorstellingen in meer dan 100 landen over de hele wereld. De naam Sukhishvili is wereldberoemd geworden en hun optredens laten niemand onverschillig.

De kostuumcollectie van het Sukhishvili Georgian National Ballet bestaat uit vele traditionele kostuums voor meer dan 150 dansen. Alle kostuums zijn gemaakt van exclusieve natuurlijke stoffen en versierd met borduurwerk, verf, pailletten en steentjes. Aanvankelijk werden de kostuums gemaakt door de beroemde kunstenares Soliko Versaldze (1908-1989), nu is artistiek directeur Nino Sukhishvili de kostuumontwerper.

Het orkest van het ballet is ook het vermelden waard. Ze verzamelen exclusieve muziekinstrumenten en bespelen ze met een speciale techniek die niet op school wordt geleerd, maar van generatie op generatie wordt doorgegeven.