Jeugd
Theater

Sneeuwwitje

International European Ballet
Jeugd
Theater

Sneeuwwitje

International European Ballet

Een betoverend, avondvullend klassiek ballet voor alle leeftijden met verteller

Muziek: Bogdan Pavlovsky
Choreografie: Maryna Koziar, Ganna Pogoretskaya

Er was eens een erg mooie, jonge prinses genaamd Sneeuwwitje. Ze heeft zwarte haren, bloedrode lippen en een sneeuwwit huidje, waar ze haar naam vandaan heeft. Toen haar moeder zwanger was, heeft ze gewenst dat Sneeuwwitje hele zwarte haren had, lippen zo rood als bloed een huid zo wit als sneeuw, omdat het aan het sneeuwen was. Ze heeft een bijna net zo mooie en daarom zeer jaloerse stiefmoeder die elke dag aan een toverspiegel vraagt wie de mooiste vrouw in het land is.

Iedere dag vraagt de stiefmoeder “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?” aan de spiegel. Altijd antwoordt de spiegel dat de koningin dat zelf is, maar op een dag blijkt het Sneeuwwitje te zijn geworden. Sneeuwwitje moet nu uit het koninklijk paleis vluchten omdat haar boze stiefmoeder haar wil doden zodat die weer de mooiste van het land is. De koningin stuurt haar het bos in met de hofjager, die Sneeuwwitje met zijn mes moet doden, als bewijs moest hij het hart van Sneeuwwitje in het doosje leggen. De jager laat Sneeuwwitje echter ontsnappen, hij schiet een hert neer en legt de hert zijn hart in het doosje, en Sneeuwwitje komt na wat ronddwalen uitgehongerd aan bij een klein huisje waar zeven borden met eten klaarstaan. Vervolgens gaat ze in een van de zeven bedden liggen. Het huis is van zeven vriendelijke dwergen die ’s avonds thuiskomen van hun werk in de mijnen en Sneeuwwitje als gast opnemen.

De stiefmoeder denkt dat Sneeuwwitje dood is totdat ze haar toverspiegel weer raadpleegt. Dan besluit ze zich te vermommen en Sneeuwwitje zelf op te zoeken als de dwergen weg zijn. Met een giftige appel brengt de stiefmoeder Sneeuwwitje in een magische slaap, waaruit Sneeuwwitje alleen kan ontwaken wanneer iemand haar uit liefde kust. De dwergen denken dat Sneeuwwitje dood is en diepbedroefd leggen ze haar in een glazen kist.

Uiteindelijk komt er een prins langs die Sneeuwwitje kust, waarna ze weer wakker wordt. Sneeuwwitje trouwt met de prins en ze leven nog lang en gelukkig.

De ultieme feel good sprookjesballetvoorstelling voor de hele familie en vooral voor de allerkleinsten.

Onvergetelijk klassiek ballet met 40 balletdansers van Sibiu Ballet Theatre, een virtuoos, jong balletgezelschap met topdansers uit alle werelddelen begeleid door een eveneens uitstekend orkest.