Tickets

do 06 jun '24 - 20:15

Toneel
Theater

Theater Utrecht

Panic Room

Tickets

do 06 jun '24 - 20:15

Prijzen

Regulier - € 25,00

Meer info

  • Podiumpas wordt geaccepteerd
  • Grote Zaal
  • Geen pauze
Toneel
Theater

Theater Utrecht

Panic Room

Midden in een Niemandsland staat een huis waar twee geliefden elkaar treffen. De één is ziek en op de vlucht voor het onontkoombare einde. De ander is een oorlogscorrespondent die terugkeert van een levensveranderende reis naar een conflictgebied. In een race tegen de klok dringt het verleden zich aan hen op en dwingt hen elkaar tot op het bot te fileren. Wanneer de wereld door de wanden heen breekt en de kamer te klein blijkt voor hun conflict, reizen ze af naar de plek waar een onbevattelijk verlies diep onder het hete zand begraven ligt. Eén ding is zeker: in het diepste donker schuilt een nog grotere duisternis.

Panic Room is een intieme en lijfelijke voorstelling over sterven en afscheid nemen. Waar eindigt het recht op het langste leven en begint de verantwoordelijkheid voor de dood van de ander? Na hun succesvolle samenwerking aan het familiedrama Sea of Silence slaan Floor Houwink ten Cate, Esther Duysker en Abke Haring voor Panic Room de handen ineen met Jacob Derwig.

credits

Regie: Floor Houwink ten Cate
Tekst: Esther Duysker & Floor Houwink ten Cate
Spel: Abke Haring & Jacob Derwig

Dramaturgie: Liet Lenshoek
Tekstbijdrage: Abke Haring, Jacob Derwig & Casper Vandeputte
Compositie: Jimi Zoet
Kostuumontwerp: Rebekka Wörmann
Decorontwerp: Marloes en Wikke
Lichtontwerp: Varja Klosse
Geluidsontwerp: Sander van der Werff
Videoadvies: Hendrik Walther
Lichttechnicus: Mart Hielema
Kleder: Sanne Kamp & Nathalie Alink

Regieassistent: Anna op de Weegh
Assistent decorontwerp: Merel de Vroome & Fay van Erp (stage)

Met dank aan: Berthe Spoelstra & Ronald SchinkelshoekDe twee geliefden zoeken naar contact om deze enorme tweespalt heen. Die zoektocht zetten Haring en Derwig hartverscheurend mooi neer.

Trouw
Die buitenwereld is hier dus die van een oorlog en een vernietigende ziekte. Allebei dodelijk en desastreus. Daarom is het slotbeeld zo mooi en betekenisvol.

De Volkskrant
Van een melancholiek liefdesduet in het zicht van de dood transformeert Panic Room in een politiek debat over het nut en de noodzaak van westerse aanwezigheid in oorlogsgebieden.

NRCEen oogverblindend mooie aanklacht tegen oorlogvoeren. Actueler kan een theatervoorstelling niet zijn.

8weeklyPanic Room is een bij vlagen overweldigende ervaring, met hartverscheurend mooie momenten, vooral waar het fysieke spel van de twee geweldige acteurs zowel hun wanhoop als de passie ongenadig mooi verbeeldt.

Theaterkrant