Tickets

Tribute to the ancestor KETI KOTI 2024
Specials
Theater

Tribute to the ancestors

Comité 30 juni-1 juli Flevoland
Specials
Theater

Tribute to the ancestors

Comité 30 juni-1 juli Flevoland
Op 1 juli 2024 loopt het herdenkingsjaar Nederlands trans-Atlantische slavernijverleden af. Het Comité 30 juni -1 juli Flevoland organiseert daarom een extra ode aan onze voorouders.

De strijd van gelijkheid en gelijkwaardigheid is er eentje die nog in de kinderschoenen staat. Er is nog veel werk te doen. Na 1 juli gaat het Comité 30 juni – 1 juli Flevoland door met de strijd, maar aan de vooravond van 1 juli brengen zij een extra ode aan de voorouders.

Culturele uitingen die ten tijde van het slavernij tijdperk slaafgemaakten op de been hielden, zullen deze avond de revue passeren om bezoekers ook die kracht te geven om door te gaan.

Tribute to the ancestors

Het programma start met een herdenking van 19.00 – 20.30 uur bij het slavernijmonument in Mandelapark. Onder begeleiding van de zanggroep Wayamu Woreyam word je begeleidt naar Kunstlinie. Daar kun je vanaf 21.30 uur genieten van optredens van Sinisa en OG Explosion.

Boek je tickets voor Tribute to the ancestors? Dan ben je in Kunstlinie welkom vanaf 21.30 uur. Bezoek je alleen de herdenking in het Mandelapark? Dan hoef je geen tickets te reserveren.

KETI KOTI festival 2024

Tijdens de trans-Atlantische slavenhandel werden Afrikaanse mensen onder erbarmelijke omstandigheden gedehumaniseerd tot koopwaar. De tot slaafgemaakten hebben niet lijdzaam hun lot ondergaan maar hebben zich heel erg verzet tegen het onrecht dat hen werd aangedaan. Denk daarbij aan Baron, Boni en Joliceur, Tula, One tete Lokhe en vele anderen. Hun strijd is voor de nazaten een inspiratiebron geweest om ook in het hier en nu te strijden voor erkenning, eerherstel en gelijkwaardigheid. Dat heeft geresulteerd in de excuses van demissionair minister-president Mark Rutten en onze koning Willem Alexander.

Daarbij is de erkenning dat de trans-Atlantische slavernij een misdaad tegen de mensheid is geweest erg belangrijk. Tot de dag van vandaag is dit nog voelbaar en zicht baar in uitingen van racisme, discriminatie en uitsluiting.