Tickets

Expositie
Kunsthal

What it Fuels

25 februari, 14:00 - Finissage The Fire In Their Eyes & Talkshow
Expositie
Kunsthal

What it Fuels

25 februari, 14:00 - Finissage The Fire In Their Eyes & Talkshow

Ter afsluiting van 10 weken The Fire in Their Eyes, vindt een finissage plaats volledig in de sfeer van de expositie.

Verwacht performances, warmte en een inspirerende middag met curator Beri Shalmashi en heel veel kunstenaars die hun werk beschikbaar stelden voor deze bijzondere tentoonstelling.

  • Met muziek van Naaz en haar band. De Nederlands-Koerdische Naaz brak in 2018 door met haar debuut-EP Bits of Naaz, won vele prijzen en stond op grote festivals. Een week voor de opstanden in Iran, bracht zij het nummer Azadî uit, deels in het Koerdisch gezongen. Voor Jina Mahsa Amini herschreef ze de tekst.
  • Almeers raadslid en uitgesproken feminist Shadi Nikshomar draagt poëzie voor en zoekt langs die weg verbintenis met haar Iraanse wortels.
  • Curator Beri Shalmashi gaat in gesprek met de kunstenaars uit de expositie. Wat heeft de tentoonstelling hen gebracht en wat zijn hun dromen en ambities voor de nabije toekomst?
  • Met een introductie van het Amsterdams Koerdisch Film festival, waar de nieuwste speelfilms, documentaires, animaties, korte films uit of over Koerdistan worden gepresenteerd.

Over de makers

Beri Shalmashi is filmmaker, in haar werk staat de filosofie van jin, jiyan, azadî vaak centraal. Zij is een prominente stem over Koerdistan en Iran in de Nederlandse media en politiek, en was ook afgelopen jaar zeer actief in het duiden van de protesten in Iran. Voor Kunstlinie cureerde zij werk van kunstenaars die diezelfde chronische actualiteit op eigenzinnige wijze vormgeven.

Met werk van: Alex Kemman, Amir Komelizadeh, Beena Nouri, Berivan Cemal, Hawre Khalid, Katayoon Valamanesh, Lizzy Zaanen, Marinoosh Shirazi, Maryam Salih, Mostafa Heravi, Nasser Ghazizadeh, Nuveen Barwari, Raz Xaidan, Sara Emami, Sam Ghobadzadeh, Sonja Hamad, Tina Farifteh, Vian K. Hussein en Vida Kashani.