28 aug 2023

Nieuws

September is salsamaand bij Kunstlinie!

September is salsamaand bij Kunstlinie!

Op 15 en 22 september kun je werken aan je dans skills in de workshops salsa, bachata en kizomba, gegeven door de beste Almeerse dansscholen. Na afloop kun je blijven hangen voor een hapje en een drankje, om nieuwe mensen te leren kennen of natuurlijk gewoon lekker door te dansen.

Op 29 september barst het feest helemaal los tijdens Ally Shakes en kun je de hele avond dansen op swingende salsamuziek, zijn er performances van professionele dansers, workshops, cocktails en meer. Kortom: bij Kunstlinie kun je helemaal opgaan in hogere salsasferen!

Workshops

In september volg je verschillende workshops. Zelfs als je nog nooit eerder hebt gedanst. Onder leiding van professionele docenten van tropische dansschool Burnet, leer je de basispassen van de Salsa, Bachata of Kizomba.

Kizomba

Kizomba is een Angolees woord voor feest. De dans vindt haar oorsprong in Angola en kenmerkt zich door haar sensualiteit.  Verwant aan de Semba, maar met een trager ritme. Dompel jezelf onder in de Afro-Caribische cultuur en ervaar nieuwe bewegingen en chorografie. Laat je lichaam het ritme voelen en maak verbinding met de beat in een veilige en gastvrije omgeving. In deze workshop leer je hoe je je lichaamstaal gebruikt om contact te maken met anderen en de muziek

Salsa

Salsa is een dans van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong. Salsa is geen statische stijl maar legt de nadruk op beweging. Dat betekent ook dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. De man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren. Er wordt niet over de vloer bewogen maar alles wordt ter plaatse gedanst. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten doen alleen de basispas met enkele beperkte varianten.

Bachata

Bachata is een dansstijl van de Dominicaanse Republiek. De dans is gebaseerd op een eenvoudig te volgen reeks van drie op de maat passen, waarbij een tik de vierde tel markeert. De eenvoud van Bachata maakt het een zeer beginnersvriendelijke dans, terwijl de mogelijkheid voor muzikale interpretatie het echt verslavend maakt voor dansers van alle niveaus.

Programma

Soortgelijk