Suburbia in de buurt
Suburbia in de buurtHero image

Suburbia in de buurt

Mijn Almere van Suburbia in de Buurt te zien op de Kunstlinie

Suburbia in de Buurt heeft de afgelopen drie jaar verhalen verzameld van Almeerders, geportretteerd door fotograaf Mona Alikhah. Het resultaat is het unieke document Mijn Almere dat vanaf nu tot 1 juli óp gebouw de Kunstlinie in Almere te zien is. Vanaf de start van de Nationale Museumweek worden de verhalen en portretten van Almeerders op de gevel getoond. Kom elkaar ontmoeten op de vernieuwde Esplanade, de nieuwe voortuin van Kunstlinie.

Maar liefst 29 portretten sieren de buitenzijde van het iconische gebouw de Kunstlinie (ontworpen door SANAA). Zo kunnen de verhalen van én met Almere gedeeld worden – ook als Kunstlinie (door coronamaatregelen) gesloten is. Je kunt er elk moment van de dag langs de ruiten lopen. De portretten zijn de afgelopen jaren voor Suburbia in de Buurt gemaakt door fotograaf Mona Alikhah. Elk portret heeft een eigen QR-code. Zodra je deze scant met je telefoon kun je verhalen van Almeerders of een fragment uit een voorstelling lezen of beluisteren.

Drie jaar Suburbia in de Buurt komt in Mijn Almere samen. In de afgelopen jaren sprak Suburbia in de Buurt met Almeerders op straat, in het buurthuis, op festivals, in de bibliotheek of in hun eigen tuin. Op deze manier verzamelde Suburbia in de Buurt verhalen die de basis vormden voor een voorstelling voor en door Almeerders.

In 2018 startte Suburbia in de Buurt met Almere mijn Thuis. Met verhalen en een voorstelling over je thuis voelen in Almere en wat daarvoor nodig is. Het jaar daarop stond met Almere mijn Trots in het teken van identiteit en trots. En afgelopen jaar werd er gewerkt aan Almere mijn Toekomst, met verhalen over Almere, de toekomst en alles daartussenin.

Het idee was om de voorstelling van 2020 in Kunstlinie te spelen. Maar afgelopen jaar liep alles anders. Een voorstelling maken kon niet, maar verhalen verzamelen kon nog wel. En daarom is Mijn Almere nu niet in de het gebouw te zien, maar erop.

Meer informatie www.suburbiaindebuurt.nl 

Ontvang het laatste nieuws in de mail