The Bigger Picture

Drie tentoonstellingen op één locatie: Liu Bolin, Kunstenaars Vereniging Flevoland & Plein06 in tentoonstellingsprogramma The Bigger Picture.


In het najaar van 2019 haalde Kunstlinie een selectie van de iconische foto’s van de Chinese kunstenaar Liu Bolin naar Nederland onder de titel Liu Bolin: Bewogen Beeld. Bolin – ook bekend als The Invisible Man of de Kameleonkunstenaar – verbeeldt indrukwekkende verhalen rondom actuele mondiale thema’s en de relatie tussen mens en omgeving. Hij doet dit door middel van foto’s waarin hij op het eerste gezicht onzichtbaar is. Zo dwingt hij de bezoeker om beter te kijken, langer te kijken en telkens nieuwe details te ontdekken. Het werk van Liu Bolin is al over de hele wereld tentoongesteld en was voor het eerst te zien in Nederland, in een selectie van 24 foto’s uit verschillende levensfases van Bolin. Om inzicht te geven in hoe zijn werk tot stand komt, werden er ook videobeelden van zijn werkproces getoond en een origineel kostuum, dat gebruikt is voor een van zijn foto’s.

Kunstenaars Vereniging Flevoland pakte met de installatie Landmark groots uit rond de viering van hun 30-jarige bestaan. Dertig kunstenaars uit Flevoland hadden de opdracht gekregen hun gedroomde Land Art te ontwerpen. De grenzeloze creaties werden (fictief) in het Flevo-landschap geplaatst. Het resultaat geeft perfect de kracht van de Kunstenaars Vereniging Flevoland weer.

Esplanade: Groene metamorfose gaf inzicht in het ontstaan van de transformatie van dit Almeerse plein door het Rotterdamse architectenbureau Plein06. Het ontwerp toont een nieuwe Esplanade met meer groen, verblijfsruimtes, speelplekken en voldoende ruimte voor grote (culturele) evenementen.

Tot slot gingen we met Hoogtij(d) een unieke samenwerking aan met Het Scheepsvaartmuseum. The Bigger Picture toonde een teaser van deze nieuwe tentoonstelling.