AgriValley – Mirte van DuppenHero image

AgriValley – Mirte van Duppen

2 – 16 JUNI

AgriValley is een langlopend poëtisch onderzoek naar de Nederlandse landbouw. De futuristische, bijna droomachtige beelden, geven inzicht in de enorme impact van de technische innovatie in de agrarische sector. Mirte van Duppen laat in haar cinematografische weergaven diverse productielandschappen samenkomen als een sociaal construct, waarbij het uiterlijk uiteindelijk bepaald wordt door het gebruik. Hier leven en werken mens en machine samen. Van Duppen toont het hedendaagse landschap in associatieve analyses door het gebruik van beeldrijm en essayistische cameravoering. 

‘Toen ik zeven jaar oud was, liep ik voor het eerst een onbekend landschap in. Een kas. Al mijn zintuigen werden getriggerd door het vocht, de hitte en de geur. Ik herinner me nog steeds deze verwondering. Meer dan twintig jaar later leg ik deze landschappen vast waarin ik de spanning tussen mens en machine weergeef.’ 

AGRIVALLEY VAN MIRTE VAN DUPPEN IS VAN 2 T/M 17 JUNI GRATIS TE ZIEN IN STUDIO POORT.

Mirte van Duppen (1990, Tilburg) is (video-)kunstenaar met een grafische achtergrond. Filmen is voor haar een denkproces, een manier om onbekende situaties te verkennen. In haar films analyseert ze de structuren, functies en transformaties van (stedelijke) landschappen en de interactie van de mens met zijn omgeving. Ze gebruikt de werkelijkheid wat we zien en fictieve elementen wat we ons verbeelden als gereedschap voor analyse en compositie. 

Ontvang het laatste nieuws in de mail