Architectuurprijs Almere
Architectuurprijs Almere

Jury’s

Architectuurprijs Almere Logo

De ingezonden projecten worden voorgelegd aan een vak- en kinderjury en aan het publiek. Er kunnen dus drie projecten winnen.

Vakjury

De vakjury bestaat uit vijf leden en een voorzitter. Het zijn professionals die een professionele achtergrond en kennis hebben van architectuur, stedenbouw, landschap, ruimtelijke ordening en/of opdrachtgeverschap. Ook twee winnaars die in 2022 de Architectuurprijs Almere wonen nemen plaats in de vakjury.

Maak kennis met de vakjury van de Architectuurprijs Almere 2024:

Jasper de Haan (voorzitter)
Brans Stassen
Dimphy Aarts
Daniëlle Huls
Vincent Muller

Meer informatie over hoe de vakjury de ingezonden projecten beoordeelt, lees je in het deelnamereglement.

Kinderjury

Bijzonder is de betrokkenheid van de jonge generatie via de Kinderjury. De jury bestaat uit Almeerse leerlingen van wie de school is aangesloten bij KIDD (Kunst is Dichterbij dan je Denkt). Deze jonge juryleden gaan op excursie door Almere en kiezen hun favoriete project.

 

Publiek

Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Inwoners van Almere kunnen vanaf 15 mei stemmen op hun favoriete genomineerde project via het online stemformulier.

 

De Architectuurprijs Almere 2024 wordt georganiseerd door Kunstlinie in opdracht van de Gemeente Almere en is mede mogelijk gemaakt door Almere Deze Week, het Erfgoedhuis Almere en Stichting DKOR.

Partner Logos Architectuurprijs Almere