Stille Wateren expositie Almere

Kunsthal

Welkom in onze Kunsthal

In onze Kunsthal presenteren we tentoonstellingen met eigentijdse kunst. We kiezen kunstenaars en onderwerpen die bij jouw dagelijkse realiteit passen en doen er alles aan om een zo inclusief mogelijke programmering neer te zetten. Nationaal en internationaal, dus van onderwerpen die zich dicht bij huis afspelen tot het wereldtoneel. Je komt naar de Kunsthal voor een leuk en gezellig uitje, maar ook voor verdieping en verbinding. 


De Kunsthal brengt kunst en cultuur dichter bij jou – en jou dichter bij kunst en cultuur.


New Town Green geurkaars

De geur van Almere: een vegan geurkaars die van en voor de stad gemaakt is met een natuurlijke geur, kruiden én een vleugje wiet.

In aanloop naar de tentoonstelling Thuis, waar de interieurs van inwoners van Almere te zien, horen en te ruiken waren, hebben Kunstlinie en Hempenius aan Almeerders gevraagd om suggesties in te sturen voor geuren die de stad typeren.

De kaars is gemaakt van een natuurlijk en vegan materiaal (sojawax) en brandt ± 50 uur. De geurkaars, die mét en voor de stad gemaakt is, valt zo in de smaak dat we ‘m zelfs hebben gespot in de LINDA. Loves.

“Er kwamen heel wat dingen langs. Vooral de frisse geuren uit de natuur werden veel genoemd: gras, bloemen, boslucht, koolzaad, wind en water. Maar ook stadse geuren als kruiden, gember en koriander die bij het koken gebruikt worden. Zelfs wietlucht is aangedragen.”

Lees meer

Te koop bij Kunstlinie

Esplanade 10, 1315 TA Almere
Openingstijden: ma t/m za van 10.00 tot 17.00 uur