Museumkaart

Vanaf 1 juli 2024 kunnen bezoekers met een Museumkaart voor het eerst terecht bij de Kunsthal van Kunstlinie in Almere. Als lid van de Museumvereniging maakt Kunstlinie nu deel uit van een netwerk van bijna 500 (!) musea die werken aan een toekomstbestendige sector waarmee iedereen zich verbonden kan voelen.

Aansluiting bij de Museumvereniging betekent dat de Kunsthal van Kunstlinie toegankelijk wordt voor ruim 1,5 miljoen Museumkaarthouders. Dit vergroot het potentiële bezoekersaantal aanzienlijk. Door het lidmaatschap levert Kunstlinie nu een bijdrage aan de versterking van de culturele sector in Nederland. Gezamenlijk kunnen musea beter lobbyen voor culturele belangen en beleid dat ten goede komt aan de gehele sector.

Directeur Adriana Strating: “Wij zijn trots dat Kunstlinie nu het vijfde lid van de Museumvereniging in Flevoland is en de eerste beeldende kunstinstelling in dat rijtje van vijf. Dit draagt bij aan de ambitie om de jongste provincie van Nederland ook cultureel op de kaart te zetten.”

Tentoonstellingen in de Kunsthal

In de Kunsthal presenteert Kunstlinie tentoonstellingen met eigentijdse kunst. Daarbij worden kunstenaars en onderwerpen gekozen die bij de dagelijkse realiteit passen en wordt er een zo inclusief mogelijke programmering neergezet. Nationaal en internationaal, dus over onderwerpen die zich dicht bij huis afspelen tot het wereldtoneel.

Museumkaarthouders kunnen direct hun Museumkaart gebruiken om de twee indrukwekkende tentoonstellingen Stille Wateren en In light of current events te bezoeken. De tentoonstelling Stille Wateren neemt bezoekers mee op een meeslepende reis door het slavernijverleden van Almere en de Zuiderzee. Kinderen t/m 8 jaar zijn welkom in de speelexpo ArtPlayground Sankofa – De wereld van Boebalas, waar zij op spelende wijze kennismaken met ons slavernijverleden. Voor een visueel avontuur kunnen bezoekers de tentoonstelling In light of current events bezoeken. Beeldend kunstenaar Art van Triest geeft met verschillende objecten een boeiende kijk op ons maakbaarheidsideaal.

Beide tentoonstellingen en de speelexpo zijn nog t/m 28 juli te bezoeken.

Zo boek je tickets met je Museumkaart

  1. Ga naar de pagina van de tentoonstelling die je wil bezoeken.
  2. Klik op ’tickets’.
  3. Selecteer de datum waarop je de tentoonstelling wil bezoeken.
  4. Kies het aantal tickets dat je met een Museumkaart wil bestellen.
  5. Rond je bestelling af.
  6. Je ontvangt een bevestigingsmail.
  7. Op vertoon van je Museumkaart kun je je tickets afhalen bij de Ticketshop balie in Kunstlinie.

Je kunt er ook voor kiezen om je ticket(s) bij de Ticketshop balie te reserveren. Op vertoon van je Museumkaart, ontvang je een gratis ticket voor de tentoonstelling.