Art Rocks 2020 - Kunstlinie
Art Rocks in Almere

Art Rocks 2020

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Mondriaan? Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken, geïnspireerd op een kunstwerk of historisch object. De muzikanten maken met hun nummer kans op een geldprijs, optredens in Paradiso en Nederlandse topmusea en bijzondere masterclasses. Meer dan 300 muzikanten lieten zich muzikaal inspireren door kunst en doen mee met Art Rocks 2020. 

Over Art Rocks

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk uit Nederlandse topmusea. In 2012 startte Museum Boijmans Van Beuningen de eerste editie van Art Rocks waarna de competitie verder groeide naar zeven deelnemende musea in 2018. Met steun van de BankGiro Loterij en het VSBfonds kan deze vijfde editie van Art Rocks worden georganiseerd.

Halve finale

98 muzikanten zijn geselecteerd voor de halve finale Art Rocks. Een paar halvefinalisten lieten zich inspireren door kunstwerken uit de collectie Kunstlinie. Beluister de inzendingen hier (en stem op je favoriet).

Ontvang het laatste nieuws in de mail
Aangemeld