Friday Night met Black Pencil Come Out, Caioni

vr 5 november 2021 20.15 uur, Middenzaal € 18,50
Black Pencil

LET OP: Deze voorstelling is verplaatst van 24 september!

Een feestelijk openingsconcert nu er eindelijk weer wat gevierd mag worden! Met zigeunermuziek, dansen en meesterwerken uit de klassieke muziek, allemaal afkomstig uit de eeuwenoude Caioni Codex.

In de jaren tachtig vond een metselaar deze muziekbundel in een muur van een schuilplaats waar monniken hem tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden verstopt voor de Russische soldaten. Black Pencil koos 18 stukken uit de meer dan driehonderd jaar oude Caioni Codex, die een verzameling muziekstukken bevat met een ongekende variatie aan stijlen.

Over de voorstelling

Come Out, Caioni! ademt het gevoel van vrijheid, van samen naar buiten gaan, maar reflecteert met meer introverte, meditatieve stukken ook op het bijzondere tijdperk waar we ons momenteel in bevinden. De Caioni Codex is vernoemd naar zijn samensteller, de zeer ruimdenkende monnik Johannes Caioni (1629/1630-1687). De bundel bestaat uit een omvangrijke en zeer gevarieerde verzameling van maar liefst 346 (!) muziekstukken en portretteert de zeer brede muzikale interesses van welvarend en kosmopolitisch Transsylvanië in die tijd.

Kom en geniet van deze muziek oase van Black Pencil, met muziek door grote meesters Claudio Monteverdi en Orlando di Lasso, wereldlijke liederen en spetterende Roemeense en Hongaarse volksdansen.

Jorge Isaac – bloklfuit
Matthijs Koene – panfluit
Esra Pehlivanli – altviool
Marko Kassl – accordeon
Enric Monfort – slagwerk

Meer informatie over Black Pencil: www.blackpencil.org 

Nieuwe klassieke serie: Friday Night met Black Pencil

Het topensemble Black Pencil brengt vier concerten vol verrassing, ontroering en avontuur. In Friday Night met Black Pencil beleef je klassieke muziek van de bovenste plank met tijdloze werken van grote meesters als Bach, Vivaldi en Debussy, afgewisseld met verrassende uitstapjes naar zigeunermuziek, dansen, muziek van lang geleden en kersverse composities. Dit alles gebracht in Black Pencils unieke bezetting van blokfluit, panfluit, altviool, accordeon en percussie.

Pers over Black Pencil

“Verrukkelijk ongewoon.”
NRC handelsblad

“Uitzonderlijke combinatie klinkt verrassend goed.”
Luister

“Spannend contrast met complexe composities.”
De Volkskrant

“Oude muziek nieuw en fris.”
Klassieke Zaken

Black Pencil

Friday Night met Black Pencil

Ontvang het laatste nieuws in de mail
Aangemeld