Dans
Theater

Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag

Islands of Empathy (in a sea of chaos)
Dans
Theater

Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag

Islands of Empathy (in a sea of chaos)

Club Guy & Roni maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater op nieuw gecomponeerde en live uitgevoerde muziek, waarbij de musici vaak een prominente rol in de voorstelling krijgen. In de reeks ‘Human Odyssey’ onderzoekt het gezelschap menselijke gevoelens als liefde, angst, geluk en empathie. Empathie kan leiden tot acties van mededogen en altruïsme, maar ook tot xenofobie, chauvinisme en agressie.  

‘Islands of Empathy (in a sea of chaos)’ onderzoekt het spectrum tussen deze twee uitersten, door de discussie te openen voor een heel ander perspectief. De voorstelling handelt vanuit de Afrikaanse immigrant die vanuit Senegal (Pape Seck, muzikant), Mauritanië (Mohamedou Ould Slahi, schrijver) en Marokko (Guy Weizman, maker) noordwaarts reist richting Europa. 

In Senegal en Marokko onderzoeken de makers vragen als: hoe empathisch ben je, als je nooit de empathie van anderen nodig hebt gehad? Is het Noord-Europese perspectief anders dan het Afrikaanse? De soundscape van Thijs de Vlieger wordt deels opgenomen in Senegal en Mauretanië.