Tickets

do 23 mei '24 - zo 28 jul '24

Expositie
Kunsthal

In light of current events

Art van Triest

Tickets

do 23 mei '24 - zo 28 jul '24

Prijzen

Kunsthal - Regulier - € 7,00
Kunsthal - Jeugd tot 18 jaar - € 0,00
Kunsthal - Kortingskaart - € 5,00

Meer info

  • Kunsthal
Expositie
Kunsthal

In light of current events

Art van Triest

Visual artist Art van Triest geeft met zijn expositie In light of current events een boeiende kijk op ons maakbaarheidsideaal. Hij onderzoekt de resultaten van ons verlangen om alles te begrijpen en te categoriseren. Zijn werk toont een beeldend alternatief verhaal dat  je perspectief op rechtlijnigheid en rationaliteit bevraagt.

Controle is een belangrijk thema in het werk van Art van Triest. Hij ziet de behoefte aan structuur als een manier om onze angsten en onzekerheden te temmen. Door zijn kunstwerken neemt Van Triest ons mee op een reis door de menselijke geest, waarbij hij de manieren onderzoekt waarop we proberen grip te krijgen op onze omgeving. Van het indelen van de wereld in categorieën tot het gebruik van rationele systemen om verbindingen te maken, hij laat zien hoe dit verlangen naar controle ons denken doordringt en zelfs onze fysieke omgeving vormgeeft.

Bewonder in de Kunsthal de vier installaties On the Gird, Hoist/Grid, Collumns en A Forest. Ze tonen een controlerende houding tegenover de natuur en waarin dat resulteert. Het werk van Van Triest is een visueel avontuur dat je uitdaagt om na te denken over de perceptie van controle en werkelijkheid.

Let op : bij het bestellen van een ticket koop je een dagkaartje. Het tijdstip in het systeem, 11:00 uur, is de starttijd. In light of current of events is tussen 11:00 en 17:00 uur te bezoeken. Zaterdag 20 juli 2024 is Kunstlinie gesloten en kun je de tentoonstelling niet bezoeken.