Tickets

Bekijk speeldata

Toneel
Theater

Infinity Chan

Eva Line de Boer in coproductie met Suburbia, Kunstlinie en Het Zuidelijk Toneel

Tickets

vr 27 sep '24 - 20:30

za 28 sep '24 - 20:30

zo 29 sep '24 - 15:00

Prijzen

Regulier - € 17,50
Jongeren t/m 17 jaar - € 17,50

Meer info

  • Podiumpas wordt geaccepteerd
  • Middenzaal
  • Geen pauze
Toneel
Theater

Infinity Chan

Eva Line de Boer in coproductie met Suburbia, Kunstlinie en Het Zuidelijk Toneel

Triggerwaarschuwing: deze voorstelling bevat gevoelige content omtrent seksisme, homofobie, racisme, (seksueel) geweld en suïcide. 16+ 

Mila zoekt via de digitale sporen van haar overleden tweelingbroer geborgenheid in de radicale krochten van het internet. Ze wordt steeds dieper een wereld ingezogen waar mensen roekeloos hun meest extreme gedachten delen. De anonimiteit is aanlokkelijk in het onderzoeken van haar identiteit. Ongemerkt beginnen de fysieke en digitale wereld door elkaar te glitchen en neemt het internet het verhaal over. Is er nog wel een onderscheid tussen het virtuele en de werkelijkheid? 

Infinity Chan is een unheimische onderdompeling in een wereld vol kikkerpony’s, fetish en hate speech. Een voorstelling over de vraag waar de verantwoordelijkheid ligt wanneer digitale creaties en online gedeelde gedachtes een eigen leven gaan leiden. 

Eva Line de Boer wil niets of niemand uitsluiten, maar durfde dit gedachte-experiment nooit zo ver door te trekken. Ze rekt haar eigen denkbeeld en dat van de toeschouwer op en gaat op zoek naar de grenzen van empathie: Hoe dicht kun je bij iemand komen wiens gedachtegoed mijlenver van je af staat? Vanaf welk moment is empathisch zijn niet langer ethisch verantwoord?

Quotes

“Willen dat het stopt, maar ook willen weten hoe het verder gaat. Zowel het publiek als hoofdpersonage Mila wordt opgeslokt door walging en fascinatie.” (Boulevard krant) 

“Infinity Chan geeft inzicht in de verslavende werking van dergelijk fora en laat zien hoe een en ander kan escaleren tot massahysterie. Voor ondergetekende, vrij onbekend met zulke fora, ging er wel een wereld open. Een reeks xxx-en vervangt de onverantwoorde teksten. Die politieke correctie is ook voelbaar in de inleiding en het nagesprek, bewust geleid door De Boer zelf. Waarom ze dit doet, legt ze haarfijn uit.” (Theaterkrant)

“De enscenering van regisseur Eva Line de Boer is vernuftig: het lichtontwerp, de animatiebeelden en een knetterend kabelgeluid op de achtergrond dragen allemaal bij aan de beklemmende sfeer.” (NRC)  

“De offline vertaling van online cultuur kan al snel flauw aanvoelen, maar ‘Infinity Chan’ slaagt er met vlag en wimpel in om dit te voorkomen. Het maakt ten volste gebruik van het theatermedium om een gegrond kijkje te geven in de absurde en overrompelende wereld van internet subculturen.” – een bezoeker

Credits

Concept & regie: Eva Line de Boer
Onderzoek & spel: Jessie Wilms
Onderzoek & tekst: Steff Geelen, Sabrine Ingabire
Video: Karlijn Milder, Mats Logen
Scenografie: Tim Vermeulen
Geluidsontwerp: Harpo ’t Hart, Asun Gaaikema (stagiair)
Dramaturgie: Piet Menu, Emma Wierda
Kostuumontwerp: Jacob Kok
Illustratie: Denise Seegers
Spel sexbot: Keta Menaj
Een coproductie van: Eva Line de Boer, Het Zuidelijk Toneel, Theatergroep Suburbia en Kunstlinie